Ünlü şair, yazar ve düşünce adamı Sezai Karakoç, 88 yaşında hayatını kaybetti. Siyaset dünyasında peş peşe taziye mesajları geldi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç'un vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.

Erdoğan mesajında, '' Fikirleriyle nesillere yol gösteren, edebiyatımızın, düşünce dünyamızın, ülkemizin büyük mütefekkiri, "Diriliş Şairi" Sezai Karakoç Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum.''  ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARAKOÇ'UN YEĞENİNİ ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç'un vefatı dolayısıyla yeğeni Aziz Karakoç'u telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Sezai Karakoç'un ortaya koyduğu müstesna eserlerin yanı sıra şahsiyeti ve mücadelesiyle nesillere rehberlik ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diriliş Şairi"nin, Türk milletinin gönlünde ve İslam dünyasında mümtaz bir isim olarak her zaman hayırla anılacağını ifade etti.

Sezai Karakoç'un 'Ey Sevgili' şiiri

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:

Şair, yazar ve fikir adamı üstad Sezai Karakoç dünya sürgününü tamamlayarak Hakk’a yürüdü.

Rabbim mekanını cennet, makamını âlî eylesin.

Milletimizin başı sağ olsun.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

Kelimelere kırbaç vurup cümleleri koşturan, dizeleri gönlünün enginliğiyle inşa edip arkasında gıpta edilecek edebi bir hazine bırakan usta şair, saygın düşünür, değerli siyaset insanı Sayın Sezai Karakoç’un vefatından duyduğum üzüntüyü bilvesile paylaşıyorum.

İşte taziye mesajları;

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop:

Şiirimizin zirve ismi "İslâm Medeniyetinin Dirilişi" davasının öncüsü Sezai Karakoç'un vefatını üzüntüyle öğrendim. Allah'tan rahmet, ailesine ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Üstad fikir ve eserleriyle gönlümüzde yaşamaya ve yol göstermeye devam edecektir.

AK Parti Genel Başkanvekili, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım:

Büyük şair ve fikir adamı üstad #SezaiKarakoç’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın mesajı;

Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu. Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebî miras bıraktı geride. Mevla mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş:

Zamana adanmış sözleriyle, diriliş neslinin yetişmesinde büyük emeği olan, büyük mütefekkir, şair, Üstad Sezai Karakoç dünya sürgününü bitirerek Hakk'a yürüdü, en sevgiliye vasıl oldu.
Mekânı cennet, makâmı âli, hepimizin başı sağolsun.
Mekke, Medine, Kudüs şahidi olsun.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

Dirilişin şairi, mütefekkir ve yazar Üstad Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet diliyorum.

Uğruna ömrünü vakfettiği mücadeleye sahip çıkacak, aziz hatırasını hayırla ve hürmetle yad edeceğiz. Mekanı cennet olsun.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

Fikir dünyamızın rehberlerinden, Diriliş Nesli'nin öncüsü, Yedi Güzel Adam'dan, Üstad Sezai Karakoç "dünya sürgünü"nü tamamlayarak "en sevgili"sine kavuştu...

Rabbim mekanını cennet, makamını âlî eylesin inşallah...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer:

Şiirimizin ve fikriyatımızın büyük ismi Şair Sezai Karakoç'un vefatını üzülerek öğrendim. Üstada Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve edebiyat dünyasına başsağlığı dilerim. Mekanı Cennet olsun.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan:

Büyük şair, düşünür, güzel adam…

Rahmet-i Rahman’a kavuşan Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet diliyorum.

Mekanı cennet olsun.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın mesajı:

“Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır”

Sezai Karakoç’u kaybettik. Bilgemiz, şairimiz artık aramızda değil. Başımız sağ olsun.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül:

Sezai Karakoç dünya sürgününü bitirip En Sevgiliye kavuştu, bize dizeleri ve fikirleri kaldı... Diriliş Neslinin rehberi Sezai Karakoç’a Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:

Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli düşünürlerden, siyaset insanı, şair ve yazar Sezai Karakoç'un vefatını üzüntüyle öğrendim. Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi olan merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun mesajı:

Şiirler eksik kaldı.
Ruha dokunan sözlerin artık kaderi başka, yüreğimizin kederi başka.

Üstad Sezai Karakoç'u kaybettik. Mevlam rahmetiyle muamele etsin, mekânını cennet eylesin.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık:

Bir neslin öncü şahsiyeti, mısralarıyla ilham olan fikir adamı Sezai Karakoç 'gerçek hayata' irtihal etti. Rabbim mekanını cennet eylesin.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin:

Bu hepimiz için çok acı bir haber. Ülkemiz çok büyük bir değerini, medeniyetimiz önemli bir şair ve fikir adamını kaybetti. Üstat Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum:

Diriliş neslinin şairi üstat Sezai Karakoç'a Cenabı Allah'tan rahmet, ailesine, edebiyat dünyamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Rabbim mekanını cennet, makamını ali eylesin.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

Büyük bir mütefekkiri, yücelerde gezen kelimelerin sahibini, Diriliş’in şairi Sezai Karakoç’u kaybettik. Milletimiz için büyük bir kayıp. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
Büyük bir şair, asil bir mütefekkir ve gerçek bir insanın kaybını yaşıyoruz.

Düşüncesiyle şiiri, şiiri ile hayatı hakikatin arayıcısı oldu her zaman. Asil bir hayatın abidesiydi. Diriliş yolunu şiir gibi yürüdü. Bu yoldan alıkoyacak hiçbir şeye yüz vermedi.
Asil yollarda yürüyen dizelerin ve cümlelerin sahibiydi.
Her anlamda hakikiydi.

Bu büyük fikir ve şiir abidesi dünya sürgününü tamamladı.
Sürgün bitti O’nun için. Evine, yurduna gitti…

Dünya sürgününü bitirdiği için O’nun adına sevinç, O’nu kaybettiğimiz için hepimiz adına üzüntü duyuyoruz.
Hürmetle uğurluyoruz.
Rahmet diliyoruz.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal:

"Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır!"

Vefat haberini üzüntüyle aldığımız şair, yazar ve düşünür #SezaiKarakoç Üstad’a Allah'tan rahmet; sevenlerine, edebiyat ve düşünce dünyamıza baş sağlığı diliyorum.

Milletimizin başı sağ olsun.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan:

"Geldik, çağı gördük ve ürperdik." demişti. Bir üstat daha göçtü bu fani dünyadan... Kaybımız da acımız da çok büyük... Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun...Diriliş Nesli’nin başı sağ olsun.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Kabaktepe'nin mesajı:

"Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır." Sen geceye yenilmedin şimdi de sabahına, gündüzüne ve güneşine kavuştun.

Sezai Karakoç üstada Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, sevenlerine sabır diliyorum.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya:

“Anlatacaktım ölümlerini bir sonbahar eşliğinde/ Bir kış güneşliğinde/Fakat baktım bu ölüm değil, diriliştir/Tabiatı aşan bir bildiriştir.”

Büyük fikir adamı, şair  Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet; sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Mekânı cennet, makamı âli olsun.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

Doğunun yedinci oğlu, büyük mütefekkir ve şair Sezai Karakoç ağabeyimiz “en sevgili”ye kavuşmuş. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş:

"Hayat bir ölümdür aşk bir uçurum. Ben geldim geleli açmadı gökler." -Sezai Karakoç

Edebiyat dünyamızın önemli şair, yazar ve düşünürlerinden Sn. Sezai Karakoç'un vefat haberini üzüntü ile öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, sevenleri ve ailesine başsağlığı diliyorum.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu:

Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır.
Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. (Sezai Karakoç)

Onun mısraları şimdi öksüz kaldı. Çağımızın en büyük şair ve yazarlarından üstad Sezai Karakoç’a Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar:

Vefat haberini üzüntüyle öğrendiğim fikir ve gönül insanı Sezai Karakoç’a Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

“Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır.” Mütefekkir #SezaiKarakoç Dünya Sürgünü’nü bitirip, En Sevgili’sine kavuştu. Rabbim razı olsun, mekânı Cennet olsun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu:

Şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç’un vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu:

“Uzatma dünya sürgünümü benim.” niyâzında bulunmuştu. Cenâb-ı Hâkk, duasını bugün kabul buyurdu.

Şair, yazar ve mütefekkir, Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:

Vefat haberini üzüntüyle öğrendiğim fikir ve gönül insanı Sezai Karakoç’a Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici:

Ülkemizin önemli edebiyat ve fikir insanlarından Sezai Karakoç'u kaybettik. 'Dünya sürgünü' sona eren ve 'En Sevgilisi'ne kavuşan, Türk milletinin onurlu ve asil evladına Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu:

İnna lillahi we inna ileyhi raci'un.

Muvahhid mütefekkir, dava adamı ve şair
Sezai Karakoç üstadın dünya sürgünü sona erdi.
Vuslatı mübarek olsun.

Rabbim rahmetiyle muamele etsin.

Muhit Dergi ve Muhit Kitap Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Tenekeci:

“Biz mahcup ve onurlu çocuklarız” diyen Üstadımız Sezai Karakoç, arkasında birbirinden kıymetli eserler ve hakikatli bir ömür bırakarak dünyaya veda etmiştir. Mekânı cennet, makamı âli olsun.

Sanatçı Uğur Işılak:

“Dünya sürgününden” ebedi istirahatgâhına uğurladık buruk bir sevda şairini, büyük bir fikir adamını…

Bir diriliş nesline ömür vakfederek bu fâni diyardan ayrılmak, ne büyük şeref.

Mekânı cennet, makamı âli olsun inşallah.

Sanatçı Murat Kekilli:

Ülkendeki Kuşlardan Ne Haber Vardır? Mezarlardan Bile Yükselen Bir Bahar Vardır. Üstad Sezai Karakoç Hakk’ın Rahmetine Kavuşmuştur.