Sezai Karakoç'un cenazesi bugün öğle ezanını müteakip Fındıkzade Ahmetvefik Paşa Caddesi'ndeki evinden alınarak Şehzadebaşı Camii'ne götürüldü. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karakoç, Şehzadebaşı Camii haziresine defnedildi.

TÜRKİYE GENELİNDE GIYABİ CENAZE NAMAZLARI KILINDI

Sezai Karakoç adına başta Ankara, Eskişehir, Trabzon, Diyarbakır, Bilecek ve Şanlıurfa olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ TAZİYE MESAJI YAYIMLANDI

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Sezai Karakoç için BİR taziye mesajı yayımladı. Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Karakoç'un Türkiye Cumhuriyeti döneminde İslam düşüncesinin en önemli isimlerinden biri olduğu vurgulandı. Karakoç'un İslam birliğini arzuladığı ve konuşmaları ile eserlerinde sürekli bunu hatırlattığı kaydedilen açıklamada, "Edebiyat onun elinde İslam'a, hayra ve ahlakın güzelliklerine davet için bir araçtı." ifadeleri kullanıldı. İslam toplumunun bir yazar, bir şair ve bir mütefekkirini kaybettiği belirtilen açıklamada, Karakoç'a Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine de başsağlığı dilendi. Açıklamada ayrıca Sezai Karakoç'un hayatı, eğitimi, eserleri ve edebiyat alanında aldığı ödüllerle ilgili bilgi verildi.

Sezai Karakoç kimdir?

Sezai Karakoç, 16 Kasım'da yaşadığı İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. Diriliş düşüncesinin mimarı olan Sezai Karakoç, varoluş mücadelesi ve ortaya koyduğu medeniyet tasavvuruyla bir dönemi şekillendirdi, rehber ve öncü oldu.