Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada şu şekilde:

Deprem sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilmesi ve afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen iyileştirme çalışmaları, AFAD koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşları ile STK’larımızın iş birliğinde devam etmektedir.

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Kilis ve civar illerde sürdürülen iyileştirme ve hayatın normale döndürülmesi çalışmalarına destek vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızdan da Başkanlığımıza çok sayıda yardımda bulunma talebi gelmektedir.

Bahse konu talepleri karşılıksız bırakmamak adına, afetzede vatandaşlarımıza destek olmak isteyen bağış sahipleri için Başkanlığımızın deprem bağışı hesap numaralarını aşağıda paylaşma gereği duyduk.

ENKAZ BİLDİRİM FORMU!

Bölgede enkaz altında kalan ve kaldığını bildiren kişilerin lokasyon ve bilgilerini bu forma işleyebilirsiniz.

KAMPYANYAYA DESTEK OLMAK NE YAPILMALI?

Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS gönderebilecek (01 Ocak 2023 tarihi itibariyle SMS bedeli: 20 TL'dir)  ya da aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir.

Not :"EFT ile yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gerekmektedir." 
Cumhurbaşkanlığımız tarafından vatandaşlarımızın yapacağı yardımların AFAD Başkanlığınca koordine edilmesi uygun görülmüş olup, yardımlarınızı banka hesap numaralarının yanı sıra çevrimiçi olarak buradan yapabilirsiniz.

Kampanyaya katıl!

   

KIZILAY'DAN AFET ACİL DURUM BAĞIŞI

Ülkemiz, 2019 yılı Küresel Risk Yönetimi Endeksi verilerine göre, insani krizler ve afetler bakımından “yüksek riskli” ülkeler grubunda. Endeksin tehlike ve maruz kalma puanına göre ise; en riskli 10. ülke. Ne zaman, nerede gerçekleşeceğini ön göremediğimiz bu tehlike karşısında ne yazık ki her an hepimiz afetzede olabiliriz.
 
Kızılay olarak, önceden tahmin edilemeyen ve insanlarda derin izler bırakan deprem, yangın, göç, salgın, sel ve su baskınları gibi doğal ve beşeri afetlere karşı tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Acil durumlarda afetzedelerin “beslenme, giyinme, barınma, ısınma, hijyen ve sağlık” gibi önemli ihtiyaçlarına karşı hızlı çözümler üretiyoruz. Sizlerin bu kötü günlerle mücadele etmek için Kızılay’a emanet ettiğiniz bağışları afetzedelere ulaştırmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz.. 

Kızılay Afet Acil Durum Bağışı için buraya tıklayabilirsiniz.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ

Deniz Feneri Derneği'nden yapılan açıklamada, "Depremin Yaralarını Birlikte Sarıyoruz Kahramanmaraş merkezli ve çevre illerde de etkisi görülen depremden etkilenen vatandaşlarımıza pratik gıda, battaniye, gıda kolisi ve giyim yardımlarımızı ulaştırarak yaraları birlikte sarıyoruz." denildi.

YERYÜZÜ DOKTORLARI

Yeryüzü Doktorları sosyal medya hesabından, "Temel ihtiyaçları karşılayabilmek adına hazırladığımız paketleri depremzedelerimize ulaştırmak üzere Kahramanmaraş'a doğru yoldayız." açıklamasında bulundu.

Yardım kampanyasına katılmak için buraya tıklayın.

YETİM VAKFI 

Deprem bölgesine acil yardım! Depremden etkilenen ailelerimize destek olmak için acil yardım çağrısıdır!

Proje kodu: 600   

KuveytTürk İBAN: TR88 0020 5000 0943 1232 3000 01

Ziraat Bankası İBAN: TR52 0001 0004 8882 5108 9550 01

İHH

Başta Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde yıkıma yol açan 7,4'lük depremde kardeşlerimizin yanında olalım. DEPREM yazıp 3072'ye SMS göndererek 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Banka hesabımıza direkt olarak bağış yapmak için;

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı
Ziraat Bankası
TR66 0001 0004 8802 1249 9450 07
Açıklama Proje Kodu: 15054