Şişli Belediyesince, Paşa Mahallesi İncirli Dede Caddesi üzerindeki eski ve metruk bazı binaların birtakım kişilerce işgal edildiği, kağıt toplayıcıları ve uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanıldığı yönündeki şikayetler üzerine inceleme başlatıldı.

Yapılan çalışmada, 10079 ada, 1, 2, 3, 4 parseldeki yapıların varislerine ulaşılamadığı, tapu kaydında beyanda bulunan kişilerin ise işgalci konumda oldukları, binaların da metruk halde bulunduğu belirlendi.

Yıkım kararı verilen yapılarda oturan kişilere tahliye etmeleri için verilen 30 günlük sürenin dolmasının ardından Şişli Belediyesi zabıta ekipleri mahalleye geldi. Su ve elektriği kesilen binalarda kalan aileler de eşyalarını toplayarak ayrıldı.

Daha sonra belediye ekipleri, iş makineleriyle 10 metruk binanın yıkımına başladı. Yıkım sırasında polis ekipleri çevrede güvenlik tedbiri aldı.

- Belediyenin açıklaması

Şişli Belediyesinden yapılan açıklamada, söz konusu adreslerde oturanlara tebligat yapılarak 30 gün içinde boşaltmalarının istendiği, burada oturanların ise itiraz ederek, tapunun mülkiyet bilgilerinin maliye hazinesi adına kayıtlı olduğunu, ancak tapu haklarının kendilerinde bulunduğunu belirttikleri anlatıldı.

İlgili taşınmazların tapudaki beyanlar hanesinde, İstanbul Defterdarlığı Kayyım Bürosu Başkanlığının kayyım beyanının bulunduğu aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Söz konusu taşınmazlarla ilgili kurumla yapılan görüşme sonucunda kayyımda 10 yıllık süre dolduğundan maliye hazinesi adına tescil davası açıldığı, ancak henüz davanın sonuçlanmadığı anlaşılmıştır. Bununla beraber, İmar Kanunu'nun 39. maddesine göre, 30 günlük yasal tebligat süresi dolduğundan Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne yıkımların gerçekleşmesi hususunda yazı yazılmıştır. Konuyla ilgili Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile istişareli olarak yıkım yapılacak yapılar yerinde görülerek, yapıda oturan kiracılara bilgi verilmiştir."