Sivas Anadolu'nun göz bebeği, tarih sayfalarının incisi. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Selçuklunun, Osmanlının şaheser bıraktığı ve medeniyetlere başkentlik yapmış şehir. Sivas her geçen gün kabuğunu kırmaya devam ediyor. Yatırımların ana merkezi konumuna gelen Sivas´ta iş insanları yatırımlarını yapmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı Turistlerin ilgi odağı olacağı bir otel. Tarih çizgilerinin yanı sıra, modern oda dizaynı ile konforu gelen konuklarına sunan sıcak bir aile ortamı.

Sivas Selçuklu Alaaddin Hotel genel müdürü Zülal ve Mustafa Demirkaynak, ile yaptığımız söyleşide, Otelin inşaatından tutunda, son haline kadar her şeyin en ince ayrıntısına varana kadar düşündüklerini söylediler.

“HER BİR AYRINTIYI DÜŞÜNDÜK”

Demirkaynak çifti, Sivas Selçuklu Alaaddin Hotel ailesi olarak Sivas´ta her geçen gün ihtiyaçların artığını hatırlatarak şunları dile getirdi.

Mülkün yalnızca Yüce yaradan Allah´ın olduğunu, halk´a hizmetin, Hakk´a hizmet bilinci ile yola çıktığımızı belirtmek isterim. Otelimiz bir aile oteli konseptinde. Tabi en önemlisi burası iş yerimizden ziyade bizlerin ve gelecek olan konuklarımızın sıcacık bir yuvası konumunda. Otelimizin isminden de anlaşılacağı gibi hem tarihi bir doku, hem de günümüz konseptini bir araya getirdik. Selçuklu Mimarisinin özelliklerini taşıyan, dekorasyonu en ince antik ve sanatsal çalışmalar ile bütünleştirdik. Tabi biz bunları gelecek olan konuklarımızın rahat etmesi hiçbir ayrıntıdan kaçmadan, hayatı ve yaşamayı seven, konforu düşleyen, sanatı ve sanatçıyı değerli kılan bir otel olsun istedik. Odalarımızda sade bir modernlik ön planda tutuldu. Giriş kısmımız olan resepsiyonda ise tarihin aynası olan motifler gelen konuklarımızı karşılamaktadır.” şeklinde ifade etti.

“YAŞAYAN OTEL OLSUN İSTEDİK”

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek olan motiflerinin yer aldığı Sivas Selçuklu Alaaddin Hotel´de her türlü konforu ve rahatlığı düşünen Zülal ve Mustafa Demirkaynak çifti otelin kapasitesi ve verdiği hizmetleri de paylaştılar.

“Otel dediğimiz zaman sadece gece konaklayacağımız bir mekan gelir aklımıza. Biz burada yaşayan bir otel olsun istedik. Sosyal donatıları da ön planda tuttuk. Otel girişimizden değilde bağımsız bir alan inşa ettik. Şehirde yaşayanların ihtiyaçlarını karşılayacak çok amaçlı bir salonumuz mevcut. 300 ile 500 kişiye kadar çeşitli etkinliklerin yapılabileceği nezih bir mekan. Özel toplantı salonları, gün içinde vakit geçireceğiniz açık kapalı restaurant, günün ilk öğün olan açık kahvaltımız ile sadece konaklama değil aynı zamanda konuklarını, arkadaşlarını ağılacakları  bir mekan oluşturduk. Otelimizde gelen misafirlerimizi ağırlayacağımız 110 yatak kapasitesine sahibiz. Tabii bunlardan 12´si suit oda, VIP toplantı salonu, Açık büfe VIP kahvaltı salonu, konferans salonun bulunduğu ve çok amaçlı etkinlikler için kullanılacak salonumuz ile tüm konuklarımızın hizmetindeyiz.”şeklinde konuştu.

HİKAYESİ OLAN BİR OTEL

Otellerinin isminin Sivas ve kendileri için büyük bir önem taşıdığını kaydeden Demirkaynak çifti, “bir yanda ağabeyi İzzeddin Keykavus´un Malatya´da hapse attırdığı ancak vefatından sonra Konya ‘ya götürülürken Sivas´ta taht´a geçen Sultan Alaaddin Keykubat´ın isim hikayesi varken, diğer yanda logomuz olan Hayat ağacının üzerinde ki çift başlı kartalın bir yönüyle; bu dünya ya bakarken diğer yönüyle ahirete dönen yüzünü ve güvenli kanatları altına aldığı tüm insanlığa hayat ağacının ab´ı hayatından ikram ettiği bir hayat hikayesi olduğunu” ifade ettiler.

Sivas Selçuklu Alaaddin Hotel´de alkol bulunmuyor. Sigara içenler içinde balkonlu odalar mevcut. Şehrin yeni gözdesi sloganı ile Sivas Selçuklu Alaaddin Hotel Kardeşler Mahallesi Bağdat Caddesi üzerinde faaliyete başladı. Otelde aynı zamanda teknolojinin her türlü imkânı da kullanılmış vaziyette. Şehrimize hayırlı olsun.

Bizim Sivas