Siyonizm, Filistin'de Yahudiler için yeniden bir vatan kurulmasına destek veren uluslararası Yahudi siyasi hareketidir. Söz konusu alan, Tevrat'ta bahsi geçen ve İsrail Diyarı (İbranice: Eretz Yisra'el) adı verilen topraklardır. İsrail'in kurulmasından bu yana, Siyonist hareket de şekil değiştirerek öncelikle Modern İsrail devletinin desteklenmesi amacı ile varlığını sürdürmektedir.

Siyasi hareket, Avusturya-Macar gazeteci Theodor Herzl tarafından, Der Judenstaat (Yahudi Devleti) adlı eserinin yayımlanmasının ardından, 19. yüzyılın sonlarında resmen kurulmuştur. "İsrail Diyarı"na Yahudi göçünü teşvik etmeyi amaçlayan hareket, sonunda Yahudiler için bir anavatan olarak İsrail'i kurma hedefine 1948 yılında ulaşmıştır. Savunucuları, Siyonizmin amacını Yahudi ulusu için kendi kaderini tayin olarak görmektedir. İsrail'de yaşayan Yahudilerin dünya üzerindeki Yahudiler içindeki payı hareketin hayata geçirilmesinden bu yana sürekli olarak artmıştır. Bugün, dünyadaki Yahudilerin yaklaşık yüzde 40'ı İsrail'de yaşamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nde de benzer sayıda Yahudi yaşamaktadır , ancak bu rakamın İsrail'e oranla azalmaya devam etmesi beklenmektedir.


Bütün Siyonistlerin buluştuğu ortak payda, İsrail diyarının Yahudiler için millî yurt olarak tanımlanmasıdır . Bu tanımlama ve anlayış, tarihi bağların ve dini geleneklerin Yahudileri İsrail’e bağlamasından doğar . Siyonizm standart bir ideolojiye dayanmaz ve birçok ideoloji arasındaki dialoglara dönmüştür: Genel Siyonizm, Dini Siyonizm, İşçi Siyonizmi, Revizyonist Siyonizm, Yeşil Siyonizm, v.b.

1939 Ziyonist Kongresi'nde ülkelere göre (Siyonizm Rusya'da yasaklanmıştı) üye ve delegeler. 70.000 Polonya Yahudisi, burada temsil edilmeyen Revizyonist Siyonizmi destekliyordu.           


Ülke    -     Üyeler- Delegeler
Polonya       299.165       109
ABD              263.741       114
Filistin         167.562         134
Romanya.     60.013           28
B.Krallık        23.513           15
G.Afrika        22.343           14
Kanada        15.220           8

1968 yılında Kudüs'te bir araya gelen 28. Siyonist Kongresi, "Kudüs Programı"nda belirtilen beş noktayı Siyonizmin günümüzdeki amaçları olarak kabul etmiştir. Bu noktalar şöyledir:

1-Yahudi Halkının birliği ve İsrail'in Yahudi yaşamında sahip olduğu merkezi önem (Yakın zamanda Donald Trump tarafından Kudüs'ün İsrail başkenti olarak ilanı bu hedefe hizmet amaçlı) ;

2-Yahudi Halkının, tüm ülkelerden yapılacak göçler (Aliyah) yoluyla, tarihi anavatanı olan Eretz Israel'de bir araya gelmesi (Sürekli tüm dünya özelikle İslam coğrafyası Yahudilere düşman paranoyasının oluşturulması bu amaca yönelik bilinçli bir algı Operasyonudur) ;

3- Adalet ve barış vizyonu üzerine kurulu olan İsrail Devleti'nin güçlendirilmesi (Dünyaya barış getiriyoruz aldatmacası ile ; sırasıyla Irak, Afganistan, Suriye'deki savaşların ve haksız işgallerin gerekçesi  olarak Demokratik Barışçıl yönetimler oluşturma söylemi öne sürülmüş yapılan algı operasyonları ile dünya halkları bu aldatmacaya inandırılmıştı) ;
4- Yahudi ve İbrani dili eğitiminin ve Yahudi ruhani ve kültürel değerlerinin teşvik edilmesi yoluyla Yahudi Halkının kimliğinin korunması (Sahip oldukları güç ile medyayı satın aldılar. Zayıf ülkelerde kendi felsefelereine uygun dizi filimler ve yarışma programları  ile adeta halkları esir aldılar. Vizyona giren her popüler filim  mutlaka iyice incelenmeli özelikle çizgi filimler) ;

5-Yahudi haklarının her yerde korunması (Yapılan savaşlar, desteklenen gizli örgütler,halkların huzursuz hale getirilmesi için teşvik edilen ve desteklenen darbeler,kutsal değerlere saldırılar,  Cinsiyetler üzerinden hareket ile kurulan  değer yargılarından uzak  gayri ahlaki oluşumlara destek ve bunları korumak amaçlı sözleşmeler...vb bir çok  planlı hareketlerinin temel sebebi olarak bu madde gösterilir ve tüm üyeler bu paranoya ile saplantılı saldırgan bir ruh haline bürünür).

Rahmetli Erbakan Hoca ,Siyonizm meselesini, toplumsal algıdaki değişimlere ve Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlara uygun olarak başlangıçta Yahudi sonra Siyonizm daha sonra da, “Irkçı emperyalizm” kavramlarını kullanarak gündeme taşımıştır. Irkçı emperyalizm kavramsallaştırması, kendisine aittir.

Sapkın Siyonist Felsefenin Temelleri:

Biz, Ben-i İsrail ırkı, üstün bir ırkız. Biz insan olarak yaratıldık. Diğer insanlar maymun olarak yaratıldı. Bize hizmetkâr olmak için, sonradan insana dönüştü.insanlik bunu mutlaka kabul edecek.


Bu hedef için:


• Dünyanın her yerine sürgüne gönderilmiş olan Ben-i İsrail’i Kudüs’te toplayacağız.

•  Fırat’la Nil arasında hududu belli olan Arz-ı Mev’ud’u kucaklamak üzere büyük İsrail’i yeniden kuracağız ve onun emniyetini sağlayacağız.

•  Onun emniyetini sağlamak için Fas’tan Endonezya’ya kadar 28 ülkenin iktidarı bizim kontrolümüz altında olacak ve 19 Haçlı Seferi’ni püskürtmüş olan Anadolu’da Selçukluların ve Osmanlıların mirasçısı büyük bir devlet olmayacak. Türkiye olmayacak! Anadolu’da bağımsız bir devlet bırakmayacağız. Neden Çünkü İsrail için tehdit olur.


Siyonist Felsefenin Amblemi ve Manaları:

Siyonizm, bir dolar üzerinde bulunun en üstte herkesi gözleyen, kontrol eden göz ile en altta var olan insanlık arasında 3 ana düzlemde, kademeli bir yapıdır.

1-  Hiç Görünmeyenler:

a. 3 Kabbalisten Oluşan Üst Komuta Kademesi;

b. 13’ler Meclisi;

c. 33’ler meclisi;

d. 300’ler Kulübü.

13’ler Meclisi, 33’ler meclis ve 300’ler meclisi, SANHEDRİN, En üst Yönetim Meclisi olarak isimlendirilmektedir.


2- Ucu Gözüken Büyük Kısmı Gizli Olan Kademeler (5 Kademe):

a. B’naiB’rıth-Bilderberg (Görünen en üst Ara Koordinasyon ve Yönetim Kademesi);

b. Büyük Şark Locası Teşkilatı (Fransız Mason Locası);

c. Komünizm (Rusya Mason Locası);

d. İskoç Locası Teşkilatı: 1-33 Derece (İngiliz Mason Locası);

e. York Locası Teşkilatı (Alman Mason Locası).


3- Halkın İçine Giren Ve Yukarının Emirlerini Uygulayan Saçaklar (Alt Kademeler; Üç Kademe):

a.Rotary-Lions-Diner-Propeller, YMCA;

b. Mavi Localar;

c. Önlüksüz Masonlar.

Gizli Dünya Devleti yapılanışını ahtapota benzetirsek, hiç görülmeyenler kademesini , ahtapotun baş ve gövdesi ile; dünyaya yayılmış diğer tüm yapıları da (2. ve 3. Düzlemdeki Kademeler), ahtapotun kolları ile temsil edebiliriz. Dışarıdan bakanlar, kolların bağlantı yerleri hariç, kolları kolaylıkla görebilmektedirler. Ancak, kolların nereye bağlı olduğu, yani bağlantı noktalarını görmeleri mümkün değildir. Sır dedikleri konu da budur. Sırra ancak belli eğitimleri alıp belli imtihanlardan geçenler, o da belli boyutu ile vakıf olabilir. Onlar da beyin ve gövde takımını oluşturan, Hahamlar topluluğudur.

Gizli Dünya Devleti, açık ve nispeten açık yapıları ile dünyayı örümcek ağına benzer bir ağla örmüştür. Her bir yapının, ana amaçla bağlantılı ve uyumlu, ayrı bir amacı vardır. Her biri bu amaca uygun olarak çalışmaktadır. Ahtapotun kolları, B’naiB’rith ve Bilderberg, BM, Dünya Bankası, IMF, NATO, CFR, CIA, Busıness RoundTable, AIPAC, AB, Trilateral, Mason Locaları, Rotary, Lıons Kulüpleri, Dıner, Propeller, YMCA gibi yapılardan oluşmaktadır.


Erbakan Hocaya göre,

•Dünyadaki ‘faizci sistem’ İnsanlığı sömürmek için bizzat Siyonizm tarafından icat edilmiştir.

 • Uluslararası para transferlerinin doğrudan doğruya yapılamayıp Batı üzerinden yapılmış olmasını, denizyolları, hava yolu şirketlerinin biletlerinden ve telefon görüşmelerinden pay alınmasını, Siyonist bir Operasyonudur.

•  Protestanlık ve Evangelizm Siyonizm’in eseridir. Bu tarikat ve mezhepler aracılığıyla dünyayı yönetmek istemektedir. “Amerika’yı yöneten Bush’lar, Clinton’lar, Reagan’lar, aklınıza hangisi geliyorsa, hepsi bu tarikatın (Evangelizm) mensubu. Ortadoğu'daki olumsuzlukları dikkate aldığımızda haklılığı görmemek için kör olmak gerekir.

• Siyonizm’in stratejik hedeflerini, Herzl’in 1897 Viyana’nın Basel şehrinde gerçekleştirilen Birinci Siyonist Kongre’nin aldığı kararlar üzerinden ifşa etmeyi adeta ilke haline getirmiştir .Erbakan Hoca’nın 1897 Basel Birinci Siyonist Kongresi’ni önemsemesinin nedeni, Siyonistler tarafından Filistin dolayısıyla Osmanlı topraklarını birinci derecede stratejik hedef konumuna koymuş olmalarından dolayıdır.
•  Abdülhamit ikna edilip Filistin toprakları satın alınamayınca Siyonistlerin “Üçlü Planı” devreye sokulmuştur .
  Başarılı olmama durumlarına göre sırasıyla:
1. Abdülhamit'in devrilmesi,
2. Osmanlı'nın yıkılması,
3. İslam'ın yok edilmesi.

“Sultan Abdülhamit tahttan indirilecek. Osmanlı yıkılacak. 100 sene içerisinde İslamiyet’in velev ki reformlar yoluyla da olsa ortadan kaldırılması sağlanacaktır.”

• Osmanlı’nın yıkılışında Siyonistlerin operasyonel gücü Masonluk, İttihat Terakki maskesini kullanarak çok etkin rol almıştır. Emanuel Karaso, İttihat Terakki’nin kurucularından, 33. Dereceli Mason Meşrik-i Azamdır.

• Abdülhamit’in hal edilmesi, Birinci Cihan Savaşı’na Osmanlı’nın sokulması ve Lozan süreci Siyonist programın uygulanmasının sonuçlarıdır:

• “1909’da Sultan Abdülhamit’i Selanik’e sürgüne gönderdiler. Bunun sonrasında İttihat Terakki parti haline getirildi. Ve meclise hâkim olundu. Birçok askeri bürokrat etki altına alındı. Böylece Emanuel Karaso, Basel Konferansı’nın kararlarının birinci adımını gerçekleştirmiş oldu.


 • 1. Dünya Savaşı sonrası büyük hayallerine ulaşmak için tehlike olarak gördükleri Anadolu Coğrafyasına yönelik ciddi adımlar attılar.
Sevr, temelde büyük İsrail projesidir. İngilizler, bu toprakların kendilerinin olması için değil “Arz-ı Mev’ud”a dâhil olduğu için burayı alıp İsrail’e vermek amacıyla geldiler. Siyonizm, Büyük İsrail’i kurmak amacıyla Sevr’i uygulayabilmek için 5 yıl uğraştı” .

•LozanAnlaşması Siyonist Bir Operasyonudur.

• Lozan’da Türkiye’nin kaderinin gizli anlaşmalarla farklı bir şekilde çizildiği, daha sonraki uygulamalardan anlaşılmaktadır. Cumhuriyetin ilk başbakanlarından Rauf Orbay, hatıratında, Lozan’da Hahambaşı Hayım Nahum, İnönü ve Lord Curson arasında gizli bir anlaşmanın yapıldığına dikkat çekmektedir .

• Büyük İsrail hayali önündeki en büyük engel olarak İslam'ı görüyorlardı. Ki  hâlâ devam eden saldırıların temel sebebi bu.
“İslam’ı ortadan kaldırmak için seçtikleri yollar.

√ Bir tanesi, yasaklamak suretiyle ortadan kaldırılır.

√ İkincisi değiştirilmek sureti ile ortadan kaldırılır.

√ Üçüncüsü ise ‘ılımlı İslam’ diyerek aldatmak suretiyle ortadan kaldırılır (İslam coğrafyası şuan bu tür söylemler ile yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor).

Bunların hepsini de gerçekleştirmek için canla başla çalışıyorlar.

Bu plan Hayim Nahum Doktrini’dir.

Nedir bu doktrin;

• Anadolu insanını aç bırakmak,

• İşsiz bırakmak,

• Borca esir etmek,

• Dininden uzaklaştırmak,

• Böylece yumuşak lokma yapıp yutmak.

 Yıllardır Ortadoğu'da bu doktrin uygulanılmaya çalışılıyor. Bu doktrini uygulamak için her türlü gayreti gösteriyorlar. Sonuca ulaşmak için her türlü yol mübah.

Örnekleri ile:
- ABD'nin kuruluşu ve hemen arkasında ilan edilen hakları içeren ferman,
- Fıransız ihtilâli ve Milliyetçilik  Akımı,
- Sanayi Devrimi ve işçi hareketleri(1830-1848 ihtilalleri, Sosyalizm, Komünizm),
-  1. Dünya Savaşı öncesi ve sonrası durumlar,
- 2. Dünya Savaşı ve sonuçları yeni dünya düzeni,
.....
......
- İkiz Kuleler, Radikal gayri İslami hareketler,
- Irak, Afganistan ve Suriye'de ki gerçeklik
- Darbeler, Salgınlar, Terörize bir çok eylem....

Mekanı cennet Erbakan Hocamın altını çize çize anlatmaya çalıştığı fakat "Hanslar beni  anladı ancak  Hasanlar  anlamadı."
Sözünden de hareket ile herkesi yeniden öncelikle Siyonizm'in saldırgan idealleri ile yüzleşmeye ve  Gezi olaylari, Hendek olayları, 28 Şubat ve 15 Temmuz merkez olmak geçmişten günümüze tüm darbeleri , İstanbul sözleşmesi ile gündeme gelen ve konuşulmaya başlanan değer yargılarından uzak tüm durumlari- oluşumları yeniden sorgulamaya davet ediyorum.
 
Bu kadar da olamaz diye diye nelere şahit olmadı ki tarih .