İsrail'in çevirim içi gazetesi The Times of Israel'in aktardığına göre, Haham Eliyahu, ünlü dini haber portalı Olam Katan için yazdığı "Türkiye ve Suriye'deki depremlere nasıl yaklaşılmalı?" başlıklı makalesinde, iki ülkeden en az 28 bin kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketi için skandal ifadelere imza attı.

İsrail'in aşırı sağcı ve ırkçı Otzma Yahudit (Yahudi Gücü) partisinden Kudüs ve Vadedilmiş Topraklar Bakanı Amihai Eliyahu'nun babası olan Eliyahu, "Topraklarımızı birkaç kez işgal edip bizi denize atmak isteyen çevremizdeki tüm ulusları Allah yargılıyor." yorumunda bulundu.

DEPREMDE ÖLENLERİ FİRAVUN ORDUSUNA BENZETTİ

Yazısında Tevrat'ın Mısır'dan Çıkış bölümüne atıf yapan Eliyahu, depremlerde hayatını kaybeden Türk ve Suriyelileri, Hz. Musa öncülüğündeki İsrailoğullarını kovalarken Kızıl Deniz'de boğularak ölen Mısır'ın Firavun ordusuna benzetti.

Eliyahu, deprem felaketi için "ilahi adalet" benzetmesinde bulunarak, şunları kaydetti:

"İsrailoğulları, Mısırlıları tanıdıkları için, bu boğulanların kendilerinden bazılarını öldürmek ve geri kalanını köleleştirmeye devam etmek istediklerini anladıkları için, boğulmaları üzerine (sevinerek) şarkılar söylediler. Şarkılar söylediler çünkü burada Mısırlıları cezalandırmayı amaçlayan ilahi bir adalet olduğunu anladılar."