Türk Ordusunun 27 Şubat itibarıyla İdlib’de başlattığı harekata “Bahar Kalkanı Harekatı” adı verilmesi çok anlamlıdır. Zira Bahar Kalkanı Harekatı, küffarın Arap Baharı adıyla Ortadoğu’daki Müslüman coğrafyasında 18 Aralık 2010’da başlattığı yıkım, istila, katliam, terör, istikrarsızlık, sefalet ve zorunlu göçlere son verebilecek gerçek bir baharın habercisi olacağının işaretini şimdiden vermeye başladı.

Türkiye’nin kararlı duruşu, sabrı ve zamanında yaptığı harekatlar karşısında dünyanın iki emperyal gücünden biri olan ABD en azından sınırlarımızdan ve Suriye’nin kuzey ve batısından çekilmek zorunda kaldı. Güney sınırlarımızdaki kahpe hesapları da suya düştü. Bölgede onun boşluğunu doldurma hevesine ve fırsatçılığına kapılan sözde dost Rusya, maşası Esad Rejimi üzerinden kurduğu büyük hayalleri ise şimdiden sadece milli ve yerli İHA ve SiHA’larımız karşısında kabusa döndü.

Her sopayı yediklerinde müzakere ve mutabakat adı altıda Türk ordusunu önce durdurma sonra da yalan ve sahte sözlerle daha fazla ilerleyişlerini masa oyunları ile önleme yoluna gittiler. Trump’ın İran için söylediği “Hiçbir savaşı kazanmadılar, hiçbir müzakereyi de kaybetmediler.” sözünü unutmamak gerekir. Trump’a bu bilgiyi veren danışmanlarının, yine tarihi tecrübeye binaen “Türkler hiçbir savaşı kaybetmediler, hiçbir müzakereyi de kazanmadılar.” fikrinde olduklarını bilmek lüzumu vardır.

Bu nedenledir ki, İdlib’de Türk ordusunun bir günde bile rejim kuvvetlerine verdiği büyük tahribat ve zaiyat karşısında Rusya ve Batı’nın rejime lojistik ve silah yardımı yapmak için zaman kazanmak ve Türklerin gözlem noktaları başta olmak üzere İdlib ve çevresinde yani doğusunda Halep ve güneyinde Hama’ya girişini engellemek amacı ile yeniden gündeme alacakları müzakere ve sahte mutabakat türünden diplomatik ataklarına aldanılmamalıdır.

Türkiye hızını ve operasyon yoğunluğunu kesmeden Ruslara kararlılığını göstermeli ve belirlenen hedeflere yürüyüşünü devam ettirmelidir. İdlib’in güven altına alınmasını kesin olarak sağlayacak Halep ve Hama hedefine ulaşmadan sahte mutabakatlara imza atılmamalıdır.

Türk ordusunun Bahar Kalkanı Harekatı, İnşallah İslam dünyasının Rus ve Batılı emperyalistlere karşı yeniden dirilişinin tarihi dönüm noktası olacaktır. Allah’ın izniyle hüküm verilmiştir. Küffarın çabası beyhudedir.