FT, küresel finans spekülasyonlarıyla birçok ekonomik krizin patlak vermesi, birçok ülkenin iflasın eşiğine gelişinin mimarı olarak kabul edilen 88 yaşındaki Soros'tan şöyle söz etti:

'Heç fon sanayinin babası, dünyanın en önde gelen hayırseverlerinden biri, küresel çapta liberal demokratik düzen kurulmasının yorulmaz destekçisi…'

Macaristan kökenli, ABD vatandaşı Soros hakkında, kurduğu Açık Toplum Vakıfları aracılığıyla dünya çapında siyasi-toplumsal karışıklıklar çıkmasında rol oynadığı iddiaları da var.

FT ise mülti milyarder spekülatörü tercih etmesini 'hem başarılarının hem de temsil ettiği değerlerin yansıması olarak' sundu. 

Açık Toplum Vakıfları'nın sitesi, kurucusunu "1984’ten beri finans  piyasalarından elde ettiği kişisel servetinden 32 milyar doları hayırişlerine bağışlayan, dünyanın önde gelen hayırseverlerinden' diye tanıtıyor.

Özellikle Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık suçlamalar yönelttiği Soros'la ilgili FT, 'son dönemde Yahudi karşıtı komplo teorilerinin ve faaliyetleriyle ilgili temelsiz suçlamaların hedefi olduğu' değerlendirmesini yaptı.

FT'ye konuşan Soros "Her şeyle ilgili beni suçluyorlar, Deccal muamelesi yapıyorlar. Keşke bu kadar çok düşmanım olmasa, ama bu durumu doğru bir şeyler yaptığımın işareti olarak kabul ediyorum" dedi.