Şırnak'taki temaslarının ardından Siirt'e geçen Bakan Soylu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "AK Parti Teşkilat Akademisi Türkiye Yüzyılı Eğitim Programı"na katıldı. Soylu, burada yaptığı konuşmada, dünyanın her yerinde parti siyasetinin iktidar olmak için yapıldığını, seçimin kazanılıp hayallerin gerçekleştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Türkiye'de seçimlerde ise safların çok net ve tercihlerin basit olduğunu kaydeden Soylu, "Mesela 2019 yerel seçimlerinde dedik ki belediyelere PKK'lıları işe alacaklar. Su saatlerinizi okumaya örgütle iltisaklı adamlar gelebilir. Tam da öyle oldu. Detaylarını yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Nasıl olduğunu ve nasıl böyle bir sonucun oluştuğunu. 2023'te seçime gidiyoruz. Bu seçimde yapacağımız tercih şudur. Siirt'i fıstığıyla mı anacağız yoksa Eruh baskınıyla mı? Şırnak'ın, Cizre'nin dağları, yaylaları festival alanı mı olacak yoksa PKK'nın barınak alanı mı? Türkiye'yi yerli ve milli bir parti mi yönetecek yoksa büyükelçilerle, LGBT dernekleriyle veya İngiltere'de, Amerika'da tırnak içinde söylüyorum parasını verenler mi? İşte bu sorular, bu soruların cevapları sizin bu salonda bulunma sebebiniz ile ilgilidir" diye konuştu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN FIRSATINI KAÇIRMAMALIYIZ"

"Öyle bir bayrak yükselttiniz ki, bir fırsatı kaçırmamalıyız" diyen Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

Recep Tayyip Erdoğan fırsatını kaçırmamalıyız. İlk kez böyle bir fırsat yakaladık. Bunu hep beraber çok çalışarak çok gayret göstererek sağlayacağız. Birileri, acaba Avrupa ile ABD ile bu hakkın, adaletin, kardeşliğin yolcularını yolundan edebilir miyiz diye ellerini ovuşturmaya çalışıyorlar. Bizden öncekilerden çok çalışmalıyız. Yani bu 20 yılın en fazla çalışacağımız dönemine giriyoruz. Bizden sonrakiler geldikleri zaman bunlar nasıl bu kadar çalışmış diye hayrete düşeceği bir çalışmayı ortaya koymalıyız. Bu birlik ve beraberliği hep beraber devam ettirmeliyiz."

Programda, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de bir konuşma yaptı. Programa, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, AK Parti İl Başkanı Ekrem Olğaç, belediye başkanları ve partililer katıldı.