İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'deki terör soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu.

"İMAMOĞLU BENİ ARAYIP YARDIM İSTEDİ" 

İmamoğlu hakkında bomba açıklamalar yapan Soylu, "İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda CHP Genel Merkezi beni zaten sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcısı olur musunuz? diye bir ricası da olmuştur." dedi. 

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye terörle mücadelede büyük bir tecrübe edindi. Terörle mücadelede en büyük tehlikelerden birisi örgütün meşru alanları kullanması ve sızmasıdır.

Devlet tüm terör örgütleriyle mücadele ediyor. Çok şükür uzun uğraşlar sonucu kamuyu terör örgütlerinden arındırdık.

İBB'DE TERÖR SORUŞTURMASI

Anayasa bize bu konuda sorumluluk veriyor. Anayasa yetkisini kullandığımız için eleştirildik.

26 Kasım'da burada belediyeleriyle irtibatlı çalışanları aldıkları için İstanbul, Mersin, Adana, İzmir, Ayvalık'la ilgili bir İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen soruşturma olduğunu ve bunun tamamlanması halinde dosyaların Yargı'ya gönderileceğini söylemiştim.

VAN'DA TERÖR OPERASYONU

Van'da bombalı saldırı talimatı alan 5 PKK'lı terörist yakalandı. Eğer bugün ülkemizde terör örgütleri hareket edemiyorsa Türkiye Cumhuriyetinin iradesindendir. Bu kadar açık ve net.

İMAMOĞLU YARDIM İSTEDİ: CHP BENİM SEVMİYOR

İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda CHP Genel Merkezi beni zaten sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcısı olur musunuz? diye bir ricası da olmuştur.