Irkçı ve nefret söylemi konusunda kendine rakip tanımayan Sözcü Gazetesi, Nisan ayında yaptığı 'Ankara'nın göbeği Somali oldu' haberinde Ankara Kızılay'da bulunan Somalililere ait işletmeleri hedef göstermişti. O işletmelerden biri Somali Sofrası olan adını Güzelyurt Sofrası olarak değiştirmek zorunda kaldı.

NE OLMUŞTU?

15 Nisan günü Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan "Ankara’nın Göbeği Somali Oldu" başlıklı haberden sonra 18 Nisan günü Keçiören’deki bir parkta iki Somalili, 20 Nisan’da ise Ankara Kızılay’da Sümer 1-2 sokaklarda bulunan Somalililere ait iş yerlerine ırkçı saldırılar düzenlendi.

ANKARA'DA SOMALİ YEMEKLERİ

2019 yılında üniversite eğitimi için Türkiye’ye gelen Somalili Abdülnasır Hasan, Muhammed İsse Abdullah ve Adam Halac Yusuf’un birlikte açtığı ‘Somali Sofrası’' ırkçı tepkilere maruz kalmıştı. Restoran Somali mutfağına ait yemekleri Ankaralıların hizmetine sunuyordu.

RESTORAN SAHİPLERİNDEN ABDULLAH DEĞİŞİKLİĞİ DUYURDU

Restoranın isim değişikliğini Muhammed İsse Abdullah sosyal medya hesabından, ''Somali kelimesini TAHAMMÜL EDİLMEDİ, ve böylece Somali sofrası GÜZELYURT sofrası oldu. Ayrıca böyle de bir devir kapanmış oldu.'' ifadeleriyle duyurdu.