Türkiye'nin 8. uydusu Türksat 5B'nin uzay yolculuğuna artık saatler kaldı. Türksat 5B uydusu pazar günü Türkiye saatiyle 06.58’de Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX firmasının ABD'nin Florida eyaletinde Falcon 9 roketiyle fırlatılacak.

 5B İLE VERİ KAPASİTESİ 15 KAT ARTACAK

Peki, Türksat 5B'nin iletişim teknolojilerine katkısı ne olacak? 5B'nin devreye alınmasıyla Türkiye'nin veri iletişim kapasitesi 15 kat artacak. Türksat-5B uydusu Ortadoğu'nun tamamı, Basra Körfezi, Kızıldeniz, Akdeniz, Kuzey ve Doğu Afrika, Nijerya, Güney Afrika ve yakın komşu ülkeleri içeren geniş bir kapsama alanında hizmet verecek.

TÜRKİYE'NİN UZAYDAKİ AKTİF UYDU SAYISI 8 OLACAK

Türksat 5B'nin manevra ömrünün 35 yılın üzerinde olacağı öngörülüyor. Uydunun devreye alınmasıyla Türksat A.Ş. haberleşme uydularının sayısı 5' çıkacak. Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin aktif uydu sayısı ise Türksat 5B'nin de hizmet vermeye başlamasıyla 8'e yükselecek.

Türksat, resmi sosyal hesabından Space X Falcon 9 roketi ile fırlatılacak Türksat 5B'nin rampadaki ilk fotoğrafını paylaştı.

SPACEX'TEN AÇIKLAMA GELDİ!

Türkiye'nin 8. uydusu Türksat 5B'yi uzaya fırlatacak Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'ten paylaşım geldi.

Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Türksat 5B uydusu, Florida'ki üsten Falcon 9 roketiyle fırlatılacak.'' denildi. Paylaşımda fırlatmaya ilişkin bilgilerin bulunduğu link de yer aldı