Kocaeli Okullararası Badminton müsabakaları 10-11-12 Şubat tarihlerinde Türk Pirelli Ortaokulu Spor Salonunda gerçekleştirildi. Müsabakalara 10 kız, 9 erkek takımı olmak üzere 19 okul takımı katılım gösterdi. Özel Nadide Ortaokulu Badminton Kız takımı Meryem Gökbayrak, Feyza Ceyhan, Aysıla Kan, Nezaket Naz Akçay ve Zümra Aydın’ dan oluşan takım ile mücadele ettiler.

SON ŞAMPİYON ÖZEL NADİDE ÜNAVINI BU YIL DA KORUDU

2018-2019 yılında şampiyon olan Özel Nadide Ortaokul'u bu yıl da ünvanını koruyarak turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

A Grubu: Özel Nadide Ortaokulu, Derince Sırrı Paşa Ortaokulu, Kartepe Pakmaya Muzaffer İncekara Ortaokulu, Karatepe Ortaokulu,

B Grubu: Körfez Yarımca Ortaokulu, Özel Darıca Bilgifen Ortaokulu, Körfez Halide Edip Adıvar Ortaokulu,

C Grubu: İzmit 29 Ekim Ortaokulu, Özel Güneş Ortaokulu, Kartepe Hasan Paşa Ortaokulu takımlarından oluştu.

A grubu müsabakalarında Özel Nadide Orta Okulu 5-0 lık skorlara gruptan lider çıktı. Sırrı Paşa Orta Ookulu A grubunda ikinci olarak bir üst tura çıktı. B grubunda Yarımca Orta Okulu ile Bilgi Fen Orta Okulu C grubunda ise Özel Güneş Orta Okulu ile Hasan Paşa Orta Okulu çeyrek finale çıktı.

Yarı finalde Özel Güneş Orta Okulu ile karşılan Özel Nadide Orta Okulu bu maçtan 5-0'lık galibiyetle ayrılarak adını finale taşıdı. Diğer bir yarı final mücadelesinde Sırrıpaşa O.O ile Yarımca O.O karşılaştı. Kazanan Yarımca O.O oldu.

FİNAL MÜSABAKASI NEFES KESTİ

Final mücadelesinde Yarımca O.O ile Özel Nadide O.O karşılaştı. Karşılıklı setlerin alındığı mücadele 3-2 Özel Nadide O.O.’ nun galibiyeti ile tamamlandı. Müsabakadan sonra öğrenciler birbirlerini tebrik ederek turnuvaya veda ettiler.

NADİDE OKULU TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILACAK

Kocaeli şampiyonu olan Özel Nadide O.O Kız Badminton takımı Kocaeli’yi Türkiye Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı. Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV) bünyesinde hizmetlerini yürüten Nadide Eğitim Kurumları daha öncede Kocaeli özelinde yapılan spor müsabakalarında okçuluk ve badminton dallarında birincilik dercelerine sahip olmuştu. Okul ayrıca başarılı özellikleriyle çeşitli sertifika ve ödüllere layık görülmüştü.

Başkanlığını 20. dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın yaptığı Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV) iştiraklerinden Kocaeli Özel Nadide Okulları öğrencisi Berat Eren Kahya'da, LÖSEV tarafından Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen “World Children’s Winners Game”de yüzme kategorisinde yüzme branşında dünya şampiyonu olmuştu.