Uçak içi Wi-Fi, uçuş yolcularının yüksek irtifalarda bile internete bağlı kalmaları için çok talep edilen bir hizmet olmuştur. Bazı havayollarında yolcular için uçak içi Wi-Fi hizmetleri olsa da, ekstra birkaç dolar ödedikleri düşünüldüğünde, internet hızı evdeki internet hızları kadar iyi değil. SpaceX’in Starlink’i bunu çok yakında değiştirmeyi hedefliyor.

Starlink yakında iyileştirilmiş uçak içi Wi-Fi hizmeti sunacak
The Verge tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre, Elon Musk’ın SpaceX’i, Starlink’in uydu tabanlı internet hizmetini el ilanlarına sunmak için hava yolu şirketleriyle birkaç anlaşma yapmaya başladı. Şirket Hawaiian Airlines ve charter hava yolu JSX ile uçuşlarında Starlink Wi-Fi hizmetlerini getirmek için anlaşmalar yaptı. Ortaklıkların finansal detayları gizli kalırken, her iki hava yolu da uçak içi Wi-Fi hizmetini yolculara ücretsiz olarak sunmayı planladıklarını belirtti.

İyileştirilmiş uçak içi Wi-Fi getirme fikrinin bir süredir Starlink yöneticilerinin aklında olduğunu belirtmekte fayda var. Geçen yılın başlarında, SpaceX’te Starlink’in Başkan Yardımcısı Jonathan Hofeller, şirketin bir havacılık ürünü geliştirdiğini ve “birkaç hava yolu şirketiyle görüştüğünü” söyledi.

starlinkAnlaşmalar yapıldığında ve Starlink uçak içi Wi-Fi’nin uçaklarda yayına girmesiyle Hofeller, bunun uçak içi Wi-Fi hizmeti için önemli bir gelişme olacağını belirtti.

Starlink’in uçak içi Wi-Fi’sinin mevcudiyetine gelince, JSX hizmeti test etmeye başladığını ve bu yılın sonlarında filosu için kullanıma sunmayı planladığını belirtti. Hawaiian Airlines ise hala “uygulamanın ilk aşamalarında”. olduğunu belirtti. Bununla birlikte, gelecek yıl bazı uçaklarına Starlink Wi-Fi kurmayı planlıyor.