CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun Süleymancılar cemaatine ait olduğu iddia edilen bir Kur'an kursunda kıraat yaparken çekilen fotoğrafı uzun süre kamuoyunun gündeminde kaldı.

Gazeteci Fehmi Çalmuk'un kendisine ait internet sitesinde yayınladığı fotoğrafın arından ilginç gelişmeler yaşandı.

Oda TV'den Asiye Güldoğan, Süleymancılar cemaatinin, söz konusu fotoğrafın da ortaya koyduğu şekilde, rahle-i tedrislerinden geçen CHP'li İmamoğlu'nu destekleme kararı aldığını duyurdu. Güldoğan, 23 Haziran'da yenilenecek yerel seçimlerde Süleymancılar cemaatinin CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini ve kendisine oy vereceklerini yazdı. Asiye Güldoğan, "Süleymancılar ve Mücadeleciler de İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu destekliyorlar. Ak Parti muhalifliğiyle bilinen Süleymancıların büyük bölümü zaten önceleri MHP’ye, sonraları İYİ Parti’ye oy veriyordu. İYİ Parti, CHP’yi desteklediği için Süleymancılar gibi katı bir cemaat de CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na oy verecekler." ifadelerini kullandı.

DESTEK ÇAĞRISINDA ESRARENGİZ İFADELER...

Diğer yandan, Süleymancılar yönetimi tarafından liderleri adına cemaatin takipçilerine gönderildiği iddia edilen bir talimat ortaya çıktı.

"Ekrem İmamoğlu'na oy verin" talimatının yer aldığı yazıdaki bazı ifadeler ise uzun süre tartışılacağa benziyor...

"Muhterem Mıntıka Mümessilimiz" ifadesi ile başlayan yazıda, "Muhterem Büyüğümüz'ün sizlere/ sizlerin şahsında bütün kardeşlerimize selamları - duaları var. Yenilenecek 23 Haziran İstanbul seçimlerinde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'na oy verilmesi arzu ediliyor. NOT: Muhterem Büyüğümüzün bu talimatı bütün personel, ihvan ve ehavatımıza sıhhatli ve açık şekilde ulaştırıldıktan sonra 21 Haziran 2019 Cuma günü 13:00'e kadar geri dönüş yapılarak malumat verilmesi rica olunur."  denildi.

"İstanbul Sekreterya" imzalı yazıda dikkat çeken ve maksadı kafaları karıştıran bir başka not da yer aldı.

"Yazının alındığına dair aynı program üzerinden (dosyalar kısmından) sistemden de 'yazı alınmıştır' şeklinde 21.30'a kadar geri dönüşün yapılması..." ifadesi, "Süleymancılar cemaat içi iletişim için gizli bir haberleşme programı mı kullanıyor?" sorusunu gündeme getirdi.

KAYNAK: SUPERHABER