Bilgili kaynaklar, Suudi Arabistan'da Suudilerin resmi desteği altında Siyonist rejimle bağlantılı bir Yahudi örgütünün apaçık faaliyetini ortaya koydu.

"Saudi Leaks" sitesi, Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın politikaları çerçevesinde Siyonist rejimle ilişkilerin kademeli olarak normalleşmesi kapsamında bu ülkede bir Yahudi örgütünün faaliyet gösterdiğini ortaya çıkardı. Örgüt Suudi Arabistan'ın resmi desteğiyle ve açıkça faliyet gösteriyor.

Bu habere göre "Suudi Arabistan'daki Yahudi Cemaati" olarak adlandırılan bu örgüt, Suudi Arabistan'a birçok kez seyahat etmiş Yahudi haham "Yacob Yisrael Herzog"un çabalarıyla oluşturulmuşturldu

Amerika ve İsrail vatandaşlığına sahip olan Herzog, birkaç yıl önce Suudi Arabistan'a gitmeyi düşündü. Ekim 2021'de Suudi Arabistan'a gitti. Siyonist basında çıkan haberlere göre Yisrael Herzog, Arabistan'daki "ilk ve en büyük" Yahudi haham olmak istiyor.

Bu hanere göre, bu Yahudi haham Suudi Arabistan içinde hâlâ serbestçe dolaşıyor ve birçok resmi ekonomik ve sosyal etkinliğe katılıyor

Saudi Leaks ayrıca, örgütün Suudi Arabistan'daki faaliyetlerinin arasında sinagoglar açmak, Yahudiliği öğretmek ve Suudi Arabistan'da yaşayan Yahudiler için sosyal programları teşvik etmek olduğunu ve sloganının "Krallık'taki Yahudileri desteklemek için canlı bir Yahudi merkezi" olduğunu bildirdi.

Bu haberin devamında ise “Bu hahamın Suudi Arabistan'daki misyonu iki eksen etrafında dönüyor; Biri açık, diğeri gizli ve gizlidir. Bariz misyonu, Suudi Arabistan kamuoyunu Tel Aviv ile ilişkilerin normalleşmesini kabul etmeye hazırlamak. Ancak birinci misyondan çok daha önemli ve tehlikeli olan ikinci misyon ise , bin Selman'ın yardımıyla Suudi Arabistan'da İsrailliler için gerçek mitingler düzenleyip Neom şehri üzerinden ilerletmek ve ardından kademeli olarak oraya yayılmak olduğu belirttildi.

Bu habere göre Siyonist rejimin medya Bin Selman'ın medyasıyla birlikte Yaqoob'u tanıtmaya, onu ve projesini kabul etmeye başladı. Bunu takiben haham, Riyad'daki otel odasında Yahudi bayramlarından biri için mumlar yakarak ve Suudi Yahudi cemaati için haftalık bir İbrani takvimi yayınlayarak dini törenlerini alenen gerçekleştirmeye başladı. Ayrıca medya bu kişinin eşi ve çocuklarıyla birlikte Suudi Arabistan'a göç etme olasılığını da duyurdu.

Tevhid Haber