Suudi Arabistan, 23 Mayıs'ta koronavirüsü gerekçe göstererek seyahat kısıtlaması getirdiği, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 16 ülkeden 4'ünün yasağını kaldırdı. Kararın, çarşamba günü Türkiye'ye gelecek olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ziyareti öncesinde alınması dikkat çekti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın 22 Haziran'da gerçekleştireceği tartışmalı Türkiye ziyareti gündemdeyken çarpıcı bir gelişme yaşandı. Suudi Arabistan; Türkiye, Hindistan, Etiyopya ve Vietnam'a yönelik seyahat kısıtlamasını kaldırdı.

Reuters'ın aktardığına göre; devlet ajansı SPA, Suudi Arabistan vatandaşlarının artık kısıtlama olmadan bu ülkelere seyahat edebileceğini duyurdu.

KISITLAMALARI KALDIRMAYA BAŞLADI

Suudi Arabistan, geçen haflarda kapalı alanlarda maske zorunluluğu dahil koronavirüsle ilgili birçok kısıtlamasını kaldırmıştı.

Riyad, 23 Mayıs'ta aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 16 ülkeye artan koronavirüs vakaları nedeniyle seyahat kısıtlaması getirmişti.

PRENS'İN ZİYARETİ

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 22 Haziran'da Türkiye'ye gelecek. Söz konusu ziyaret, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018'de öldürülmesinden bu yana ilk resmi ziyaret olacağı için epey tartışılıyor.

Son olarak CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ziyaret üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek "Kaşıkçı’nın katillerinden hesap sormazsak çocuklarımızın yüzüne bakamayız diyordun. Sayende her katil gibi bu da olay yerine geri dönüyor… Yazıklar olsun!" diye konuşmuştu.