Suudi Arabistan Kralı Faysal bin Abdülaziz, Kudüs'ü işgal eden Siyonistlere karşı gösterdiği kararlılığıyla hayırla yad edilen liderler arasında kendine yer bulmayı başarmıştı. Kral Faysal’ın bütün adımları, “Kudüs’ü kurtarmak” üzerineydi. Kral Faysal'ın Kudüs hakkında yaptığı konuşma da İslam dünyasında geniş yankı uyandırmıştı.

Kral Faysal, yaptığı konuşmada "cihat" çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullanır:

“Kardeşlerim! Neden bekliyoruz? Dünyanın vicdana gelmesini mi bekliyoruz? Nerededir ki dünyanın vicdanı? Mukaddes Kudüs’ü Şerif sizi çağırıyor. Kendisini kurtarmanızı bekliyor. Neden korkuyoruz? Ölümden mi korkuyoruz?

Allah yolunda cihad ederek ölmekten şerefli ve daha faziletli ölüm var mı? Ey kardeşlerim, bizim istediğimiz İslam Milliyeti ve İslami uyanıştır. Milliyetçilik, ırkçılık veya bloklaşma değildir arzumuz. Çağrımız İslami çağrıdır. Allah yolunda cihad etmeyedir çağrımız.

Dinimiz, inancımız, mukaddesatımız ve harimi İslâm içindir çağrımız. Ne zaman ki hatırlasam Haremi Şerifimiz (Kudüs) ve mukaddesatımız işgal ve tecavüz altındadır ve aşağılanmaktadır ve orada günahla Allah’a isyan ve ahlaki çöküntüler sergilenmektedir; işte o zaman Allah’a halisane yalvarıyorum, eğer bana cihad etmek ve mukaddes topraklarımızı kurtarmak nasip olmayacaksa, beni bu dünyada bir an bile yaşatma.”