Tarih konulu kitapları ve yazılarıyla dikkat çeken yazarımız Nurettin Taşkesen, Filistin davasının önde gelen şahsiyeti Şeyh Ahmed Yasin'i kaleme aldığı son yazısına taşıdı.

dsfg

Nurettin Taşkesen

İşte Taşkesen'in o yazısı:

22 Mart 2004 Çarşamba günü sabah namazından çıkarken İsrail füzelerinin hedefi olan Şeyh Ahmed Yasin, yüce şehadet mertebesine ulaştı. Ona sekiz buçuk sene İsrail hapishanelerinde uyguladıkları zulüm ve eziyetler yetmemişti.  İşgalci İsrail, Filistin davasının önde gelen şahsiyeti Şeyh Ahmed Yasin'in tekerlekli sandalyede bile yaşamasına tahammül edemedi. 67 yaşındaki felçli bedeniyle, Siyonist yönetimini hep tedirgin ediyordu. Onun aldığı her nefes, bir kasırgaya dönüşüp işgalcilerin suratında patlıyordu.

Şeyh Ahmed Yasin 2

"BİZLER DİRENDİK İLERİ ATILDIK VE KAÇMADIK"

Şeyh Ahmed Yasin felçli bedenine ve çeşitli hastalıklarına rağmen, hayatını Filistin davasına adamış ve sonunda canını da bu uğurda feda etmiştir. Onun mücadele azmi, sadece Filistinlilere değil, bütün dünya Müslümanlarına örnek olmalıdır. Hele günümüzde rahatından ve lüksünden taviz vermeyen ama nutuk atmaya gelince kimseye söz hakkı tanımayan tiplere, onun hayatını ders kitabı gibi okutmak gerekir. Ne diyordu Şeyh Ahmed Yasin...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ