Türkiye yerli ve milli savunma sanayii adımlarına devam ediyor. Dün Milli Savunma Bakanlığı Tayfun isimli balistik füzeyi test etti. Rize'den fırlatılan Tayfun balistik füzesi Sinop açıklarında hedefi vurdu. Bu gelişme Türk medyası gibi Yunan medyasının da gündemi oldu. Atina-Ankara gerilimi sürerken, Yunan medyası Tayfun balistik füzesini manşetlerine taşıdı. Türkiye'nin güç gösterisi yaptığına dikkat çekilirken, 'Endişeliyiz' ifadeleri kullanıldı.

TAYFUN BALİSTİK FÜZESİ RİZE'DEN ATEŞLENDİ SİNOP'TA HEDEFİ VURDU

Tayfun balistik füzesinin test atışı ABD medyasının ilgisini çekti. Dün ABD'nin saygın medya kuruluşlarından Bloomberg, füze denemesinin detaylarını okurları ile paylaştı. Bloomberg adını açıklamadığı iki kaynağa dayandırdığı haberinde füzenin Sinop kıyılarında düştüğü bilgisine yer verdi.

YUNANİSTAN TUTUŞTU

Bu gelişme Yunan medyasında da geniş yankı uyandırdı. Türkiye'nin balistik füze denemesini manşetlerine taşıyan Yunan medyası çarpıcı ifadeler kullandı.

"TÜRKLER ÇOK GİZLİ ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ"

Kathimerini gazetesi ise Türk yetkililerin projeyle ilgili herhangi bir bilgiyi açıklamayı reddettiğinin altını çizdi ve projenin büyük bir gizlilikle yürütüldüğünün altını çizdi.

"GÜÇ GÖSTERİSİ! ENDİŞELİYİZ..."

Skai gazetesi Türkiye'nin Tayfun füzesini test etmesini, 'Güç Gösterisi' başlığı ile okuyucularına duyurdu. Yine Eleftherostypos ise, "Tüm komşu devletlerin askeri çevrelerinde derin endişeye neden oldu" ifadelerine yer verdi.