Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası Hatay'ın Kırıkhan ilçesi Topboğazı köyündeki doğalgaz boru hattında patlama meydana geldi. BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, "Doğal gaz iletim hattında oluşan hasar neticesinde Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, İslahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğal gaz akışı durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen depremle birlikte Hatay'ın Kırıkhan ilçesi Topboğazı köyündeki doğalgaz boru hattında patlama ve yangın yaşandı.

DEPREMLE BİRLİKTE PATLAMA VE YANGIN

Köyün 200 metre altında ve 3 kilometre mesafede iki ayrı noktada depremle birlikte patlama ve sonrasında yangın çıkarken, BOTAŞ yetkilileri yaşanan olay sonrası devreye girdi.

3 İLE DOĞAL GAZ AKIŞI DURDURULDU

BOTAŞ'tan yaşanan gelişme sonrası yapılan açıklamada "Kahramanmaraş- Gaziantep doğal gaz iletim hattında oluşan hasar neticesinde Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, İslahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğal gaz akışı durdurulmuştur" ifadeleri yer aldı.

Bloomberg’e konuşan üst düzey yetkili, depremin ardından Gaziantep-Maraş doğal gaz hattında hasarlar oluştuğunu, çıkan yangınların söndürüldüğünü söyledi.

Yetkilinin verdiği bilgiye göre hattın iki noktasında hasar meydana geldi, yangın oluştu. Maraş Türkoğlu ve Narlı’da oluşan hasarlardan sonra çıkan yangınlar söndürüldü.

Hasardan Maraş, Hatay illeri ile Pazarcık, Narlı, Kırıkhan, Hassa, Reyhanlı etkileniyor. Bu ilçelere doğalgaz verilemiyor.

Gaziantep ve Kilis de hasardan etkilenirken, buralar hattın içindeki gazdan besleniyor. Üst düzey yetkili, 48 saat içerisinde normal akışın başlatılmasının hedeflendiğini söyledi.

Bloomberg'e konuşan üst düzey yetkiliye göre, herhangi bir sızıntı ya da basınç problemi yaşanmamasına karşın güvenlik gerekçesiyle Ceyhan Petrol Rafinerisi’ne petrol akışı durduruldu.