Bir dönem başörtülü olduğu öne sürülen ve tesettür ürünleri satışı Rabia Karaca adlı bir kadın, başörtüsünün politik olduğunu öne süren bir vieo paylaşarak, söz konusu açıklamalara destek verdi.

BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA KIYAFET SATIYOR

İslam dininin kadınlar için farz kıldığı başörtüsünün, siyasi bir obje olduğunu öne sürenlere bir yenisi daha eklendi. Başörtüsünün politik olduğunu öne süren açıklamaları destekleyen Rabia Karaca'nın başörtülü kadınlara yönelik kıyafet satışı yaptığı ortaya çıktı.

Rabia karaca

'BAŞINDAN SONUNA KADAR DÜŞÜNCELERİMİ ÖZETLİYOR'

Karaca, Başak Kablan adlı bir youtube kullanıcısının 'Başörtüsü politik midir?' başlıklı videosunu paylaşarak, ''Başından sonuna kadar düşüncelerimiz özetleyen bir video. Videoda benden bahsediyor ve izleyince bir kere daha iyi ki seninle oturup hayatım hakkında verdiğim kararlarla alakalı 'video çekip açıklama yapma gereği duymadık' dedim. Sana hayranım arkadaşım anlatımın cesaretin hep bana ilham oldu. Teşekkür ederim. Hayatımdaki varlığına izlemek isterseniz linkini bıraktım.'' ifadelerini kullandı.

'BAŞÖRTÜSÜ ALLAH'IN EMRİDİR'

Karaca'nın paylaşımına tepki gösteren takipçileri, twitter üzerinden #RabiacaBoykot hashtag'ı altında boykot çağrısında bulundu. Tepkiler arasında yer alan ''Başörtüsü politiktir' deyip başörtüsünden para kazanmak bu neyin yüzsüzlüğü??'' ve ''Başörtüsü Allah'ın emridir'' ifadeleri dikkat çekti.

rabia karaca1

'BAŞÖRTÜSÜ BİZİM ÜLKEMİZDE POLİTİKLEŞTİRİLDİ'

Gelen tepkilere kayıtsız kalmayan Karaca, ''Gelen mesajlar doğrultusunda düşüncelerimi belirtmem gerektiğine karar verdim. Başörtünün bizim ülkemizde politikleştirildiği, siyasete alet edildiği hatta global markaların sempati toplamak amacıyla reklam malzemesi yaptığı ve bu ibadete oruç tutmaya namaz kilmaya gösterilen mahremiyetin ve saygının gösterilmediğini hepimiz biliyoruz ve farkındayız. Başörtüsü politiktir gibi keskin bir ifade bana ait değildir. Arkadaşım Başak videoda kadınlara yapılan bir takım haksızlıklardan bahsediyor ve bunu da en çok kadınların birbirine yapmasından bahsediyor sonuna kadar katıldığım ve bizzat yaşadığım bir durumdu. Videoyu benden bahsettiği için ve bazı konular yaşadağım sorunlara değindiği için story'de paylaştım. Amacım hiçbir zaman birilerini ayrıştırmak veya kötülemek olmadı böyle bir davranış haddim bile değil. Markama gelecek olursak şu zamana kadar kendim giymeyeceğim ve beğenmediğim herhangi bir ürünün satışını yapmadığım için markamda yer alan ürünlerde ona göre şekillendi. Sadece başörtülü kadınlara değil başörtülü olmayan kadınlara da hitap eden bir markam var hiç farklı şekilde ayrıştırmadım. 19 yaşımdan bugüne kadar kendi çabamla bir şeyler yapmaya çalıştım kimseden destek almadan, kimsenin hakkını yemeden bir kadın olarak olması gerektiği gibi kendi ayaklarımın üzerinde durmayı seçtim ve bugün sizler bana "markanı kapat benceeee'' diye rahatlıkla kolaylıkla mesaj atabiliyorsunuz. Rabiaca boykot diye gönül rahatlığı ile paylaşımlar yapabiliyorsunuz, Bütün kadınlar birbirlerinin kız kardeşi bana göre ve hep öyle kalacak bu nefret bu kin neden hiç anlamıyorum. Saygı erdemini bol bol geliştirdiğimiz ve birbirimizi koşulsuz sevdiğimiz bir hayat diliyorum hepimize...'' ifadelerini kullandı.