Covid-19 aşıolmayanları hedef alan haberlere geçtiğimiz gün bir yenisi daha eklendi. Hayy Kitap'ın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Rauf Baysal'ın hayatını kaybetmesinin ardından çirkin bir şekilde algı operasyonu düzenleyen bir takım medya organları ve çalışanları tepki çekti.

AŞI OLMAYANLARIN KİŞİSEL BİLGİLERİNİ ORTAYA SAÇMAK YASAL MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kendisine sorulan 'Oğuzhan Asiltürk aşı yaptırmış mıydı?' sorusuna ''Bir takım bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim.'' cevabını vermişti. Bakanın rahmetli Asiltürk hakkındaki cevabı örnek teşkil ederken, Yayınevi sahibi Baysal'ın hastalık bilgileri başta olmak üzere, eşi, kayınpederi ve kayıvalidesi hakkında dahi özel bilgilerin medya organlarında yakınlarının izni alınmadan servis edilmesi, ''Aşı olmayanların kişisel bilgilerinin bu kadar basit bir şekilde servis edilmesi nasıl oluyordu mümkün oluyor? Bu bilgileri kim basına servis ediyor? Kişisel bilgilerin korunması kanuni bir hak iken hangi kamu görevlilelerinin bu bilgileri sızdırıyor?'' şeklindeki soruları akıllara getirirken, vatandaşıda tedirgin etti.

Tevfik Rauf Baysal'ın kişisel bilgileri işte böyle ifşa edildi

Rauf Baysal

İSMAİL SAYMAZ'IN AŞI FANATİZMİ VE ÇELİŞKİLERİ

Özellikle sosyal medyada aşı olmayanların ölümleri üzerinden propaganda yürütenlerden olduğu iddia edilen gazeteci İsmail Saymaz Baysal hakkında, ''Birkaç ay önce koronavirüs aşısı karşıtı kitap basan Hayykitap Yayınevi’nin sahibi Rauf Baysal, 53 yaşında koronadan hayatını kaybetti. Aşı olmadığı söylenen Baysal’ın eşinin de hastanede olduğu söyleniyor.'' ifadelerini kullanmıştı. Yine benzer bir şekilde 3 doz aşı olduğu iddia edilen Oğuzhan Asiltürk hakkında da, ''Asiltürk’e rahmet, yakınlarına ve dava arkadaşlarına sabır diliyorum. Oğuzhan bey maalesef koronavirüsü önemsemeyenlerdendi. Aşı olmadığı gibi maske de takmıyordu.'' ifadelerini kullanmıştı. Bir gazetecinin doğru-yanlış bakmadan, kişisel bilgileri böyle aleni bir şekilde kullanarak ne yapmaya çalıştığı ise merak konusu oldu.