FETÖ firarisi Cevheri Güven'in geçtiğimiz günlerde Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz hakkında ortaya attığı iddialar üzerinden gerçekleştirilen operasyonu teyit.org da kanıtlarıyla ortaya koydu.

şevki yılmaz operasyon

Teyit.org'da yer alan detaylara göre, Yılmaz'ın “Ülkenin geleceğini ipotek altına alacak her türlü harcamayı yapmalı. Hazinedeki 700 ton altını ve diğer varlıkları harcamalı ve seçimi kazanmalıyız. Kazanamazsak bile arkadan gelenler tufan yaşasın” ifadelerini kullandığı iddia edildi. Yılmaz, ifadelerin yayılmasının ardından bir açıklama yaparak, kaydın montajlandığını savundu ve hukuki süreç başlattığını açıkladı. İddialar, Yılmaz’ın katıldığı ve Akit TV’de yayınlanan Kürsü isimli programa dayanıyor. 

Kaydın tamamına ulaşmak mümkün 

İlgili kilit kelimelerle arama motorlarında arama yapıldığında, programa ait Twitter hesabının Şevki Yılmaz’ın katılımını 15 Aralık tarihinde duyurduğu görülüyor. 

Programın Akit TV’de yayınlanan ve “Faize karşı geldiğin zaman sana savaş açarlar” başlıklı bölümüne de resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. Kaydın bir diğer kopyasına da, Akit TV Genel Koordinatörü ve program sunucusu Bülent Deniz’e ait YouTube kanalından erişilebiliyor. Kayıtlar birbirini tutuyor. 

Yılmaz ilgili bölümde “ülkenin geleceğini ipotek altına alma” cümlesini kurmuyor

Program CHP’nin “helalleşme” hamlesinin siyasi açıdan anlamının değerlendirilmesi ile başlıyor ve ilerleyen dakikalarda Yılmaz belli konularda şahsi fikirlerini açıklıyor. Bunlar arasında eski hükümetlerin çalışmaları, AK Parti’nin nasıl iktidara geldiği, Merkez Bankası’nın konumu ve AK Parti hükümetinin kadınların çalışma hayatına dahlini destekleyen politikalarının sonuçları gibi konulardaki fikirleri var. 

Yılmaz’ın -mealen- iktidarın devamlılığı için kamu kaynaklarının kullanılmasını salık verdiği bölüme ise program kaydının 1:38:41 ile 1:39:41 saniyeleri arasında ulaşılabiliyor. Sunucu Deniz’in YouTube hesabındaki videoda aynı bölüm, 1.38.43 - 1.39.42 saniyeleri arasında yer alıyor. 

Bu bölümde Yılmaz tam olarak şu ifadeleri kullanıyor: 

“İşte bu İstanbul Belediyesi ile Ankara. Sırf ekonomik yönden kulağını çekti millet. Millet AK Partisi’nden ayrılmış değil, ayrılmış değil. Belediyelerde bak, meclis üyeleri bizdedir, 30 küsür ilçenin beşi hariç bizdedir, Ankara’da üç ilçe hariç bütün ilçeler AK Partisi’nindir. Millet AK Partisi’nden kopmuş değil, ama mutfak yangınını anlatamadığı için ben de demiştir, AK Partiliyim ama belediye başkanlarıyla bunların kulağını çekeceğim. Ha işte onun için 23 Kasım seçimlerine gelmeden, AK Partisi’nin kasanın ağzını açması lazım. Efendim, 700 kilo altınımız var, 700 ton. Ben Merkez Bankası’na şu kadar dolarımız var diyorsunuz, e kime bırakacaksınız? Bu hırsızlara mı? Allahaşkına yahu! Bunu yayacağız. Asgari ücret 4 bin değil yarın 5 bin olmasını bekliyoruz. Bu yangını başka türlü söndüremezsin. Açlık dinsizlik doğurur diyor peygamberimiz.”   

İlgili bölümde Yılmaz, partinin iktidarda kalmak için kamu kaynaklarını kullanması gerektiğini savunsa da, bizatihi “Ülkenin geleceğini ipotek altına alma” ile "Kazanamazsak bile arkadan gelenler tufan yaşasın" ifadelerini kullanmıyor. 700 tonluk altın rezervinin kullanılması ise kayıtta geçiyor.

İddiaların yer aldığı paylaşımlar, cümleleri tırnak içinde kullandığından, Yılmaz’ın ifadelerinin bir kısmını yorumladıkları gerçeğini saklamış oluyorlar