Ünlü komedyen Tolga Çevik twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla tepki çekti. Çevik'in açıklamalarını ırkçı bir tutum olarak bulan sosyal medya kullanıcıları, ünlü isme yaptığı açıklamanın doğru olmadığını iletti.

IRKÇILIK BATAKLIĞINA BÖYLE SAPLANDI

Son yıllarda başta Avrupa ve ABD olmak üzere tüm dünyada artan ırkçı eğilime, Türkiye'den de destek geldi. CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Suriyeliler'i hedef göstermesinin ardından komedyen Tolga Çevik de Suriyeliler ve Suudiler'i hedef gösteren bir açıklamada bulundu. İstanbul'daki seçimlerin ardından yasal hakkını kullanan AK Parti'yi eleştirmek isterken ırkçılık bataklığına saplanan Çevik şu ifadeleri kullandı: "Bence haklılar. Oylar tekrar sayılmalı, hatta Katarlılar saymalı, Suudiler onaylamalı, Suriyeliler alkışlamalı. Sonuçta İstanbul'da bizlerden fazla mülkleri var…"

BATILI GELİNCE SEVİNÇ, MÜSLÜMAN GELİNCE NEFRET

Halihazırda Türkiye'nin batı ve güney sahillerinde çok sayıda mülke ve araziye sahip olan Almanya, İngiltere, Rusya ve diğer Avrupa ülkelerinin vatandaşlarına bugüne kadar bir tepki göstermeyip bunu güzel bir gelişmeymiş gibi sunanların, Müslüman ülkelerden gelen vatandaşların mülk edinme hakkına karşı ırkçı bir tutum sergilemesi kamuoyu tarafından hayretle izlenmeye devam ediyor. 

SURİYELİLER'İN AĞZINDAKİ LOKMADA GÖZLERİ VAR

İnsan haklarını hiçe sayan Çevik'in savaştan kaçıp, ülkemize sığınan Suriyeliler'i hedef göstererek yaptığı açıklamaya insan hakları savunucularından da tepki geldi. Türkiye'nin yeme-içme ve barınma imkanı sunduğu Suriyeliler'in lokmasında gözü kalanların, sosyal medya üzerinden yürüttüğü kara propaganda meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu kara propagandanın ilerleyen günlerde daha ağır sonuçların ortaya çıkmasına neden olacağı öngörülüyor.