Tarihinin en başarısız sezonlarından birini geride bırakan Galatasaray'da ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Dursun Özbek, gelecek sezon iddialı bir takım kurmak için kolları sıvadı.

İlk olarak Fransız sportif direktör Sensibile ile yollarını ayıran sarı-kırmızılı kulüp Burak Elmas döneminde Fatih Terim'in yerine göreve getirilen İspanyol teknik adam Domenec Torrent'in sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Sözcü'den Mesut Yıldırım'ın haberine göre; 59 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı ve ekibine, 2 milyon 150 bin Euro'luk 2022-2023 sezonu alacakları ödenecek. Sarı-kırmızılı yönetim, alacaklarında indirim yapması için Torrent ile pazarlık yapmak istedi ancak İspanyol hoca Özbek yönetiminin pazarlık teklifini geri çevirdi.

TOPLAM 3 MİLYON 225 BİN EURO

Bir sezonluk maliyetleri 2 milyon 150 bin Euro olan Torrent ve yardımcıları için 6 aylık dönemde kasadan 1 milyon 75 bin Euro çıkmıştı. Galatasaray'da 20 maçta görev alan İspanyol teknik ekip; önümüzdeki sezonun alacakları dahil, sarı- kırmızılı ekibe toplam 3 milyon 225 bin Euro'ya mal oldu. Bu tutar dünkü kurdan yaklaşık 60 milyon TL anlamına geliyor.

1.39 puan ortalaması ile kulüp tarihinin en başarısız teknik adamlarından biri olarak tarihe geçen Torrent, kontratı tek taraflı olarak feshedildiği için FIFA'ya başvurabilir

“BANA SAYGISIZLIK YAPTINIZ”

Sözleşme fesih görüşmelerinde bulunmak için İstanbul'a çağrılan ve havalimanında kimsenin karşılamadığı Torrent, sarı-kırmızılı yöneticilerin teklifini sert bir şekilde geri çevirdi.

Deneyimli çalıştırıcının Cimbom'un kurmaylarına “Bana saygısızlık yaptınız. Bir kez bile görüşmeden teknik direktör adayları ile görüşüp anlaştınız. Ailemle beraber günlerce bekledim. Bu tavrınız nedeniyle kalan paramı peşin istiyorum. Konu para değil, şahsıma ve ekibime karşı sergilenen tutum” dediği öğrenildi.