Türk futbolseverlerin en çok sitem ettiği konuların başında gelen topun oyunda kalma süresinin azlığıyla ilgili yeni bir rekor kırıldı. Süper Lig'in 7. haftasında oynanan Trabzonspor-Gaziantep FK maçında top 56 dakika 43 saniye oyun dışında kaldı. Maçta sadece 33 dakika 57 saniye futbol oynandı.

2-0'DAN SONRA OYUN YAVAŞLADI, 2-2'DE NEREDEYSE TAMAMEN DURDU

Trabzon Medical Park Stadı'nda oynanan maçta Gaziantep FK ilk 10 dakikada maçı 2-0'a getirmesiyle topun oyunda kalma süresi azalmaya başladı. Özellikle Trabzonspor'un ilk yarı durumu 2-2'ye getirmesinin ardından neredeyse sahada futbol oynanamadı.

HER POZİSYONDA SAĞLIK GÖREVLİLERİ SAHAYA GİRDİ

Maçın ikinci yarısında Gaziantep FK'lı futbolcular her pozisyonda kramp ve sakatlık gerekçesiyle sağlık görevlilerini sahaya davet etti. Maçı ekranları başında ve tribünde izleyen taraftarlar adeta çılgına dönerken, maçın 90+8. dakikasında bordo mavili savunma oyuncusu Marc Bartra attığı kafa golüyle takımını 3-2 öne geçirdi.

AVRUPA'NIN EN KÖTÜSÜYÜZ

Avrupa'da topun oyunda kalma süresinin en az olduğu Süper Lig'de her geçen gün yeni rekorlar gelirken, Mayıs 2022'de oynanan Beşiktaş- Fenerbahçe maçında yaşanan gerginlikler ve sarı kartlar nedeniyle topun oyunda kaldığı süre 41 dakika 15 saniye olmuştu. Süper Lig maçlarının sadece % 55.1'inde top oyunda kalıyor. Geçtiğimiz sezon yapılan araştırmaya göre Süper Lig'de topun oyunda kalma süresinin ortalaması 54 dakika 32 saniye.