Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşu olan TRT dijital platformu Tabii tanıtımını gerçekleştirdi. 7 Mayıs 2023 tarihinde yayına alınacak TRT Tabii 5 farklı dilde ve 25 ülkede hizmet verecek. TRT Tabii platformunda hem yetişkinler hem de çocuklar için hazırlanmış birçok proje yer alacak. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından bir tebrik mesajı yayımladı. Peki, TRT Tabii nedir, ücretsiz mi, nasıl kayıt olunur?

TRT DİJİTAL PLATFORMU “TABİİ” TANITILDI
TRT'nin uluslararası dijital platformu tabii platformu Türkçe, Arapça, Urduca İspanyolca ve İngilizce olmak üzere 5 farklı dilde yayın yapacak. tabii, aksiyondan komediye tarihi dramadan animasyona kadar birçok orijinal içeriğe ev sahipliği yapıyor. Modern Doğu Masalları, Koyu Beyaz, Son Gün, Kapı, Hay Sultan, Şanzelize Düğün Salonu, Derin Mor, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Küçük Dahi İbn-i Sina, Akif, Şebeke, Adalet, Aşkımız Yeter, Dayton ve Yangın Günleri dahil olmak üzere toplamda 184 yeni bölüm ile 30'un üstünde proje yer almakta. Ayrıca çocuklar için animasyon içerikleri de platformda kendine yer bulacak. Aynı şekilde TRT'nin sevilen yapımları da platformda mevcut olacak.

TRT TABİİ ÜCRETSİZ Mİ, NASIL İZLENİR?
TRT Tabii, 7 Mayıs’ta Türkiye’de kullanıma sunulacak. Platform ilk aşamada ücretsiz olarak kullanılabilecek.  2023'ün ilerleyen dönemlerinde ise platformun uluslararası pazarlara açılması planlanıyor. TRT Tabii dijital platformu için internet sitesine tıklayarak ve mail ile üye olarak 7 Mayıs'tan itibaren izleyebilirsiniz.