Ankara Yenimahalle'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen anma töreninde yaşanan arbedenin yankıları sürüyor.

MHP'den çeşitli sebeplerle dışlanan Muhittin Çolak, Şevket Bülent Yahnici ve Ali Uzunırmak gibi isimlerin konuşmacı olarak katıldığı toplantı öncesinde MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ'dan dikkat çekici mesajlar gelmişti.

Baştuğ, Ahmet Kutalmış Türkeş'in başkanı olduğu Alparslan Türkeş Vakfı'nın, İYİ Parti ve CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yakın ilişkileri olduğunu öne sürmüştü.

BAHÇELİ MANSUR YAVAŞ'I HEDEF ALDI

Bugün ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuya ilişkin önemli mesajlar verdi. TBMM'deki grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP lideri Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı işaret ederek "Mansur Beyin elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin, artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır" dedi.

TÜRKEŞ'İN KÜÇÜK OĞLU MHP'Yİ HEDEF GÖSTERDİ

Diğer yandan, Alparslan Türkeş Vakfı'nın başkanı Ahmet Kutalmış Türkeş toplantıya yönelik saldırı konusunda MHP'yi suçlayan açıklamalarda bulundu.

Tartışmaya son katılan ise AK Parti Ankara Milletvekili ve Alparslan Türkeş'in büyük oğlu Tuğrul Türkeş oldu.

Tuğrul Türkeş, Devlet Bahçeli yanında saf alarak, "Her zaman ifade ettiğim gibi babamın partisi; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve onun muhterem Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye yönelik saldırılar ancak Türkiye düşmanlarını sevindirir." ifadelerini kullandı.

Üvey kardeşi Kutalmış Türkeş'i uyaran Tuğrul Türkeş, "Herkesin kırk kere düşünüp bir kere konuşmasını tavsiye ederim." dedi.