Dünya

Tunahan Kuzu'dan ‘çıplak çocuklu’ televizyon programına sert tepki

Abone Ol

Ufuk.nl'de yer alan habere göre, Hollanda devlet televizyonu (NPO) 21 mart 2021 tarihinden itibaren çocuklara çıplaklığı normalleştirme amaçlı bir televizyon programını yayına sunacağını, Hollanda kamuoyuna paylaşır paylaşmaz, Kuzu’da sosyal medyadan ve basın kurululuşlarına gönderdiği açıklalarla sert mesajlar gönderdi.

Sözü geçen televizyon programında çıplak çocuk gösterileceği belirtildikten hemen sonra Hollanda’da ilk Kuzu’dan ve akabinde diğer siyasilerden ilk tepkiler geldi.

DENK partisi milletvekili ve 17 mart tarihindeki seçimlerde tekrar aday olan Tunahan Kuzu Ufuk media’ya yaptığı açıklamada: ‘Hollanda gibi bir ülke de çocuk istismarı ve pedofili gün geçtikçe artarken bu ahlaksızlığı tetikleyen programların yapılmasını kabul edemeyiz. Bu ahlaki değerleri yerle bir eden, önü kapanmaz bir yara teşkil edebilir. Herkesi bu programı şikayet etmeye davet ediyorum. El ele vererek bu yayına bir son vermeye çalışmalıyız. Allah aşkına Holalnda nereye gidiyor.’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kuzu’nun açıklamaların yanısıra çeşitli sivil toplum örgütleri de harekete geçti ve imza kampanyaları başlatıldı.

Siyasi ve toplum tarafından uygulanan baskı sonucunda programın akıbetinin ne olacağı ise gündemde merak konusu oldu.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }