Sosyal demokrasinin altın kuralı;  “Yerellik ile Evrensellik“ arasındaki bağı kurmaktır. Aradaki Ulus Devleti görmezler. Kılıçdaroğlu’nun  şehzadesi Tunç Soyer’in durumu da böyle bir şey…!
Geçmişte Atatürk’ün sosyal demokrat partileri kapatmasının bir nedeni vardı. İşte o neden şimdilerde Tunç Soyer’in varlığında “şehir devletleri” bağlamında yeniden zuhur etmiştir.
 
Kıvrak ve garip dans figürleri, zıplama hareketleri  ile ünlü  İzmir Belediye başkanı Tunç Soyer; Avrupa Sosyalist ENTERNASYONEL" talimatı;  CHP Genel Merkez  ve Türkiye Masonlar Masası oluru ve onayıyla bazı projeler peşi de koşuyor.Bu defacto proje söylemlerinden İzmir'li vatandaşlarımızın haberi bile yok.!

Efendim Neymiş... 3-5  Mayıs  tarihi İzmirliler günü olarak kutlanacakmış.Bayrağı olacakmış,özel para birimi olacakmış…Birde emrine silahlı kuvvetler veririz Tunç efendi...!
 
Aman ne güzel..!!  İzmir Karma Milli Futbol takımı kurar ve İzmir Erkek Güzeli de seçeriz olur biter..!!
 
Butür aleni söylemlerde  bulunan  bir Belediye başkanının aslında derhal görevinden alınarak hakkında  soruşturma açılması gerekir.
 
Ama toplumda soruna neden olur, siyasi konjektür diyerek yapılamıyor.
AKP hükümeti bu oyunu gördüğü halde şimdilik susuyor.

Bu oyunu görmeyen Kırmızı keçiler ise, gerzeklikte ve cehalette sınır tanımıyor..
Taraflar arasında zıtlıkların ve sözde kutuplaşmanın arttığı bir algı dönemde; biz Kemalistlerin söylemleri de gelinen bu noktada elbette  önemli.

Büyük resimde, masum olmayan bu söylemlerin geri plandaki  öyküsü aslında şöyle;
Ulus devletlere karşı geliştirilen Şehir devletleri  projesi ile AB'nin Ulus ülkeler birliğinden,  Şehirler  yerel yönetimleri birliğine dönüştürülmesi gündemde !
Avrupa (ülkeler) birliğinin, Yerel (Şehir) yönetimleri özerk birliğine dönüşmesinin planlandığı bir dönemde; Dünyadaki 40 Megapolis şehir öne çıkıyor.Bu şehirlerin içinde İzmir, İstanbul ve Diyarbakır gibi bölgesel  finans merkezleri de var.
"Demokratik yerel yönetimler" bölgesel  kılıfı altında palazlanacak ve pazarlanacak belediyelerin, Ulus devletlerin  bir parçası olamaktan öte varlık alanlarına ortak olması düşünülüyor.
Hal böyle olunca, Avrupa Yerel özerklik şartı ve Türkiye'nin çekince koyduğu bazı maddeler gündeme geliyor. CHP'li belediyelere, Genel merkez yolu ile verilen talimat ise; bu taleplerin kabulüne yönelik toplumu hazırlamak gereği ve her türlü eylemsel nokta atışlar yapmak…