Güney, bu ifadelerinden dolayı BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na “özür" maili gönderdi. Güney, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili verdiği ifadelerden dolayı BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na mail göndererek, özür diledi.

Güney’in maili üzerine Yazıcıoğlu, Güney’i telefonla aradı. Güney, Yazıcıoğlu’na gönderdiği özür mailinde ilginç açıklamalarda da bulundu.

Güney, Yazıcıoğlu’na gönderdiği mailde ilginç açıklamalarda bulunarak, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ‘BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Fethullah Gülen’den 1,5 Milyon Dolar aldı’ ifadesi Adil Serdar Saçan tarafından bana dikta ettirilmiştir. İfadede, ‘Muhsin Yazıcıoğlu Fethullah Hoca’nın isteği ile BBP’yi kurmuştur ve BBP’yi Abdullah Çatlı ile beraber örgütlemiştir. Sivas olaylarında ve Gazi Mahallesi’ndeki olayları Abdullah Çatlı ıle Muhsin Yazıcıoğlu birlikte organize etmiştir. Bu eylemlerin emrini Veli Küçük Ergenekon adına Çatlı’ya bildirmiştir’ cümleleri işkencede bana söylettirilmiştir. Ben 7 Yıl önce 28 yaşındaydım. ışkencedeyken dayanamadım ‘Roma’yı da ben yaktım’ dedim" diye yazdı.

muhsin yazıcıoğlu

YAZICIOĞLU, GÜNEY'LE TELEFONLA KONUŞTU

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Tuncay Güney’in kendisine e-mail göndererek özür dilediğini ifade etti. Yazıcıoğlu, Tuncay Güney’in kendisine yönelttiği Fethullah Gülen’den 1.5 milyon dolar olarak partiyi kurduğu iddiası sebebiyle vicdan azabı duyduğunu ve kendisinden özür dilediğini söyledi. BBP lideri Yazıcıoğlu, e-postayı aldıktan sonra Tuncay Güney’le telefonla da görüştüğünü bildirdi.

Yazıcıoğlu, Tuncay Güney’in mailde yaptığı açıklamayı telefon görüşmesinde de yinelediğini anlatarak, “Vicdanım sızlıyor, bu nedenle size özür maili gönderme ihtiyacı hissettim. Adil Serdar Saçan, bu ifadeleri bana dikte ettirdi. ışkencelere dayanamadım, sizin aleyhinize suçlayıcı ifadelerde bulundum. 7 yıl önce 28 yaşındaydım, bu işkenceye dayanamadım. Roma’yı da ben yaktım dedim. Özür dilerim. Ben basına defalarca bunları söylediğim halde hiçbir yerde kullanılmadı. Demek ki, hâlâ sizin üzerinizde bir komplo girişimi sürüyor. Bu sözlerimi istenen medya kuruluşlarında da ifade edebilirim.'' dediğini aktardı.

MAİL METNİNİN TAMAMI

Güney, Yazıcıoğlu’na şu maili gönderdi:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 'Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Fethullah Gülen’den 1,5 milyon dolar aldı', ifadesi Adil Serdar Saçan tarafından bana dikta ettirilmiştir. İfadede, Muhsin Yazıcıoğlu Fethullah Hoca’nın isteği ile BBP’yi kurmuştur. Ve BBP’yi Abdullah Çatlı ile beraber örgütlemiştir. Sivas olaylarında ve Gazi mahallesindeki olayları Abdullah Çatlı ile Muhsin Yazıcıoğlu birlikte organize etmiştir. Bu eylemlerin emrini Veli Küçük Ergenekon adına Çatlı’ya bildirmiştir. Cümleleri iskencede bana söylettirilmiştir. Ben 7 yıl önce 28 yaşında idim. İşkencede iken dayanamadım Roma’yı da ben yaktım dedim. En iyi sizin beni anlıyacağınıza inanıyorum. Basın açıklamalarım ise, engellendiğinin farkındasınızdır. Sizin ile ilgili ifade de bana zorla verdirildi. Aynı ifadeler Fethullah Hoca için de verdirildi. Ben TV’lerde ve basında bu konu üzerine açıklama yapmaya hazırım. Saygılarımla Tuncay Güney"