Tunceli’den; mevcut belediye başkanının ülke genelinde yapılan sözde aydın, entelektüel popülizmi neticesinde hali hazırdaki belediye başkanına geçmeden önce, oradan kısa sürede Tunceli’nin çehresini değiştiren, Belediye Başkanlığı’na kayyumluk yapan birisi geçti. Önce devlet ve millet anlayışı ile hareket eden Sayın Tuncel Sonel, Belediye Başkanlığı’na vekalet ettiği süre zarfında gelecek nesillere aktarılacak birçok hizmetin altına çok kısa bir sürede imzasını attı. 

Sayın Sonel, Tunceli’nin simgelerinden birisi olan Munzur Nehri kıyısını, tabiri caizse mezbelelik halden Avrupa standartlarında turistlik bir noktaya getirdi. Bölgenin en büyük eksikliklerinden birisi olan turizmi canlandırmak adına doğal yapıya uygun olarak spor imkanlarını geliştirdi ve Tunceli’yi bir cazibe merkezi haline getirdi. Bugün Tuncelimizde; dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin yaptığı yamaç paraşütünden, raftinge, su jetine kadar birçok başlıkta süregiden spor kalemi mevcut ve bölge insanımız bu sporlar sayesinde önemli bir gelir kazanır durumda. 

Sayın Sonel göreve gelene kadar bölge insanın çok fazla önemsemediği Munzur Nehri bugün tarihi ve doğal güzelliklerin izlenmesi için süreklilik arz eden tekne gezileri ile anlam kazanmış ve Tuncelili kardeşlerimiz için geçim kaynağı olmuş durumda... İçerisinde Avrupa ülkelerinde görünen “gondol” gezileri yapılan Munzur, artık etrafında 24 saat yaşayan mekanları ile bir turizm merkezi konumunda... 

Görev aldığı süre boyunca haftada iki gün halk görüşmesi yapan Sayın Sonel, bunun haricinde de kendisini makamında ziyaret etmek isteyenleri asla geri çevirmeden bölgede özlenen ve aranan devletimizin sıcak yüzünü, gerçek tavrını uzun süre sonra insanımıza hatırlatmış ve gönülleri fethetmiştir. Tunceli Belediyesi’nde gerçekleştirilen halk görüşmeleri günlerinde her defasında günde yaklaşık 300 kişiyi ağırlayan Sonel, toplantılarda hazır bulundurduğu kurum amirleriyle birlikte vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinleyerek gerekenin yapılması konusunda talimatlar vererek, takipçisi olmuş ve herkesle istisnasız birebir ilgilenmiştir. 

Sonel’in görev süresi içerisinde kullandığı şu sözleri devlet ve millete saygı noktasında nasıl bir vakfedilmiş anlayışa sahip olduğunun da ispatıdır. 

“Görev aldığımız süre içerisinde yetimlerimiz, öksüzlerimiz, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, engelli olan vatandaşlarımız ve yaşlılarımız daima başımızın tacı oldu ve olacak. Hem valiliğimizin hem de belediyemizin kapısı vatandaşlarımıza sonuna kadar açık. Hatta bununla sınırlı kalmayarak bizler, kenar mahallelerde her akşam birkaç evi ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Burada önemli olan, vatandaşlarımıza, kendi annemize, babamıza nasıl davranılmasını istiyorsak o şekilde davranıyoruz" 

Devlet aidiyeti ve millet bilinci, vatandaşa hizmet ruhu taşıyan nice vatan evladı gibi Sayın Sonel’de popülizme kapılmadan önceliği Rıza-i İlahi ve kadim devletimizin bekası olan binlerce neferden sadece birisi...

Kemalettin İSAOĞLU

Twitter: @Kaymesbi