TÜREDİ KİTLE 
İmanın zayıflamasını zamana ve kişisel tercihe değil de iktidara yükleyen tuhaf bir bakış açısı türedi son zamanlarda... 
Ve aynı zamanda ülkenin adım adım şeriata doğru gittiğine hükmeden ve bunu da iktidara yükleyen daha tuhaf bir bakış açısı türedi son zamanlarda. 

İnsanların yaşam tarzına her fırsatta müdahale ediliyor, bunun sorumlusu da iktidar diyen tuhaf bir kitle türedi son zamanlarda. 
İnsanların yaşam tarzına müdahale edilmiyor nesil gittikçe dinden imandan uzaklaşıyor bunun sorumlusu da iktidar diyen bir başka tuhaf kitle türedi son zamanlarda. 

Türkiye gittikçe batıdan kopup doğuya doğru kayıyor, ciddi bir eksen kayması yaşanıyor böyle giderse Ortadoğu ülkesi haline geleceğiz diyen tuhaf bir kitle türedi son zamanlarda. 
Türkiye Avrupa Birliği rüyası ile yatıp kalkıyor, batıya uyum sağlamak için iktidar, reform adı altında ülkeyi batıya yaklaştırıyor diyen değişik tuhaf bir kitle daha türedi son zamanlarda. 

Kur'an Kursları, İmam Hatipler, Seçmeli Din Dersleri falan derken Osmanlı'ya doğru evriliyoruz bunun suçlusu iktidar diyen tuhaf bir kitle türedi son zamanlarda. 
Kuru kuruya Kur'an Kursu, içi boş İmam Hatip, işe yaramaz Seçmeli Din Dersleri, dindar bir nesil yetiştirmekten çok uzak, bunun suçlusu da iktidar diyen daha da tuhaf bir kitle türedi son zamanlarda. 

Türkiye'de sadece iktidara yakın kimselere makam mevki veriliyor, en önemli yerlere kendi adamlarını atıyorlar, sürekli kadrolaşma var, diyen tuhaf bir kitle türedi son zamanlarda. 
Hükümet kendi kadrosunu kuramadı, kendi adamlarını önemli yerlere getiremedi, yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısı çekiliyor, o yüzden bocalıyor diyen daha da tuhaf bir kitle türedi son zamanlarda. 

Yargı siyasallaştı, hükümet ne derse yargı onu yapıyor diyen tuhaf bir kitle türedi son zamanlarda. 
Yargı hâlâ vesayet altında, Beyaz Türkler hâlâ etkin, sürekli onlar lehine kararlar alınıyor diyen tuhaf olmayan bir kitle türedi son zamanlarda.
 
Son zamanlarda, 
Hiçbir şeyden hoşnut olmayan bir kitle türedi. 
Son zamanlarda, 
Hiçbir şeyden hoşnut olmayanlardan hoşnut olmayan bir kitle türedi.

Mustafa Süs