Deniyor ki " Devletin BEKASI için ne gerekiyor ise o yapılır "
SORU, devletin bekası için gerekli olanın ne olduğuna kim nasıl karar verecek ? Yapılanın doğru olup olmadığı nasıl bilinecek ?
Bize göre devletin yönetim mütearifesinin ( paradigma, değerler dizisi...) Hz. Muhammet Mustafa'ya(sav) HORASAN yoluna ayarlı olması, ŞAMBALA çıfıt iblis çetesinin kraliyet davranışından arınmış ve uzak olunması şarttır.
Bunun için Horasan erkanına göre yetişmiş bilim insanlarına, ( ulema, ÜSTAT, bir bilen bilirkişi )  kamu görevlisi yetkili ve sorumlu kadrolara sahip olmak gereklidir.
Bunu başaranlar tüm insanlık için güven, refah ve mutluluk ortamını inşa eden bir devlet yönetimi gerçekleştirebilirler.
TERCİHİMİZ değerimizi oluşturuyor. Devlet yönetim aklı olarak yüzümüzü, yönümüzü HORASAN muhteviyatına döndürdüğümüzde yüceldik, ışık olduk, yücelttik. Sırtımızı Horasan mütearifesine dönüp, yönümüzü kraliyet uygulama ve mantığına, şambalaya döndürdüğümüzde çürüdük, çöktük, yıkıldık. Bunu Bilge Tonyukuk' tan da öğrenebiliriz. Şimdi de yine Risalet, Horasan muhtevası ile Kraliyet, saltanat tavrı arasında bir tercih yapma durumundayız.
Önümüzde ki en büyük hatta TEK  ENGEL İslami GÖRÜNÜŞLÜ fakat şambala kraliyet tavır ve davranışı TAKLİTÇİSİ ulema ve umeranın ( memur, bürokrasi, kamu yetkilisi) devlet yönetiminde etkin olmasıdır.
Sözün burasında merhum ve inşallah mağfur Aliya İzzet Bekoviç büyüğümüzün çağlar üstü ikazını hatırlayalım. Ne buyurmuştu,
"Savaş ölünce değil, düşmanla BENZEŞİNCE kaybedilir "
Kral devletin bekası bahanesi ve iktidarını güçlendireceği ZANNI ile şambala usulü birtakım uygulamalar yapmak istediğinde, yapıp ettiğini halk nezdinde meşrulaştırmak için FETVA ya ihtiyaç duyar. Bu fetvayı vermeyen İmam Ebu Hanife'yi (ra) zindanda KIRBAÇ altında katletirir. Şehit eder. HALİFE ?! bunu devletin bekası için (mi) yapmıştır ! Sorsanız " evet" diyecektir de, bu yaptığı devletin YIKILIŞIN da temel sebebini oluşturmuştur.
Kral devletin bekası için kardeşlerini öldürtmesi gerektiğine, devletin bekası için bunun şart olduğuna inandırılır. Buna FETVA verecek HOCA ?! larda kamu hizmetinde yetkili kılınır ve kundaktaki bebeğinden delikanlı çağda olanlarına kadar kardeşleri katletmenin İSLAMİ bir davranış olacağı fetvası da üretilir, İÇTİHAT yapılır ?!
Bu uygulamanın hangi felaketlere yol açacağı  3 yüzyıl sonra anlaşılabilecektir lakin iş işten çoktan geçmiştir.
Kral ( Sultan diye yazmıyorum çünki yazıyı okumadan şahsıma sövülmesini istemiyorum. Kıral diye yazıyorum ki sövecek olan yazıyı okuduktan sonra sövsün ) devletin para politikasını para madrabazlıklarının  üstadı Galata bankeri Yasef Nassı isimli bir gayri müslime, mali yönetimini Ester isimli bir gayri müslime vermesi gerektiğine inandırılır. Devletin bekası, iktidarın güçlenmesi için bunun gerekliliği savunulur. Para geliri temin etmek için FAİZ uygulamasına gidilmesi, vergi tahsilatının özelleştirilerek bölgelerde kalabalık aşiret reislerinin MÜLTEZİM yapılarak iltizam uygulamasına geçilmesi uygun ?! görülür. Tüm bu yapılanlar için FETVA verecek şahıs ta artık şeyhülislam olup.      " Para vakıflarını " çoktan kurmuştur. (İsmini yazamam, kutsal ANEZİ molla nın hayranlarının sövme işini yazıyı okuduktan sonra yapmalarını sağlamam gerek).
Devşirme çocuklardan KÖLE (kul) statüsünde yargılanmadan öldürülebilen, evlenmelerinin YASAK olduğu, ücretli askerlerin zavallı padişah Genç Osmanı sarayında TECAVÜZ ederek evet MECAZ değil padişaha TECAVÜZ ederek Katl edebildikleri derekeye düşmeleri acaba hangi kutsal İÇTİHADIN sorumluluğu idi ?!
*" Gayri müslimlerin müminler üzerinde söz ve karar sahibi yapılmamasını " emreden ayetler devletin bekası için görmezlikten gelin(E)bilmiştir. Hem para vakıfları ile yapılan, 10 verip 12 almanın faiz olmayıp TİCARİ bir alış veriş olduğu da vurgulanır.
Kıralın Gayri müslim kadınlar ile birlikteliğini temin edecek CARİYE uygulamasına güya TEVİL yolu ile Kur'an dan icazet te çıkarılır. Ayrıca yahudilik ve hristiyanlığın da Allah'ın dinleri ?! Olduğuna dair ( haşa) semavi dinler ?! safsatası da vurgulanır. Şeyhülislam molla bu kanaattedir. Bunu ifadeye temel olacak söz de Kudüs'ün Yafa kapısı üzerinde halen mevcut.
Efendim bizim ne Haddimize ULEMA böyle buyurdu. Müslümansak ta bu uğraşımız ayağımızı uzatmamız da haddi aşmak olur değil mi !
Resulullah'ın (sav) sünneti, Kur'an vahyi, Tarih, siyaset gibi konular ile ilgilenmek müminin ne haddine ! Yoksa İmam Ebu Hanife yoluna girmenin bedelini insana en azından hakaret ederek ödetirler değil mi.....
Devletin bekası için yapıp edilen bu şambala taklidi uygulamaların bizzat devletin yıkılışının temel sebeplerini oluşturduğu üçyüzyıl sonra anlaşılacaktır amma atı alan üsküdarı geçmiştir.
Bu gidişatta değişiklik yapmak isteyen sultanlar kendi saraylarında katledilmiş, darbelenmiş indirilmiş, cumhurbaşkanları zehirlenip şehit edilmiştir.
Şimdi büyük doğuşun hemen arefesindeyiz. bu " dar geçitten " çıkış için son 20 yılda yapılanların sonucunu almak üzereyiz. Küresel bir etkinliğe ulaştık. Korona salgını bu gidişatta tam bir yol açıcı etki yaptı. Saygın R T Erdoğan'ın ölmesi veya katledilmesi için izbe deliklerinde AYİN ler tertibeden güya solcu, güya Atatürkçü, güya kemalist, güya şeriatçı, güya Kürtçü, güya milliyetçi, pontoscu tüm fettoş şambala cıfıtları çok tedirginler.
Şimdi sözümüz Türk Devlet Derin Aklına.
Yalvarıyorum, lütfen yüzünü ve gönlünü HORASAN üstatlarına çevir. 450 yıl önce başımıza sarılmış şambala kraliyet aklını, tavrını çöpe at. Yalvarırım Hira DağıMIZdan yükselen Tanrı dağlarıMIZdan Şud bölgeMİZ MAVERAÜNNEHR den parlayan evrensel HORASAN yol ve erkanının yoldaşı ol. ÖNCÜ sensin. Lütfen yalvarırım bu fırsat LÜTFUNU heder etme. Lütfen.