İzmit'te bir otelde düzenlenen Türk Metal Kocaeli Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu'nda TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, asgari ücret görüşmelerine ilişkin konuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun kurulduğunu ve çarşamba günü ilk toplantısını yaptığını hatırlatan  Kavlak, "Herkes asgari ücretin kaç lira olacağıyla meşgul. Elbette ki insanlar yerden göğe kadar haklı. Biz de asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeyde olması için elimizden geleni yapacağız. İçimize sinen bir rakam olursa kararın altına imzamızı atarız. İçimize sinmeyen bir rakam olursa inanın o masadan kalkarız." değerlendirmesinde bulundu.

Vergi oranlarında değişiklik talebi
Kavlak, asgari ücret masasında başka bir konu için de mücadele edeceklerine dikkati çekerek, herkesin canını yakan vergi oranlarıyla ilgili değişiklik talep edeceklerini bildirdi.

Türkiye'de ücretli çalışanlar üzerinde ağır bir vergi yükü olduğunu vurgulayan  Kavlak, artık adil bir vergi sistemi istediklerini ifade etti.

Kavlak, Türk Metal Kocaeli Şubesi'nin yeni bir enerjiyle emek mücadelesine devam ettiğini dile getirerek, aday olmayan mevcut şube başkanı Yakup Yıldız'a sendikal mücadeleye verdiği katkılar için teşekkür etti.