Kuvva-i Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk, yazdığı bir bildiride ÇYDD'nin Kardelenler Projesi kapsamında PKK'ya kadro yetiştirdiğini ileri sürdü. Aynı iddialar, dernekle yollarını ayıran Ayşe Asuman Özdemir’den de gelmişti.

DTP'DE İSTİHDAM EDİLDİLER

Ergenekon davasının 342'nci delil klasörüne giren bir belge, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) uygulamaya koyduğu Kardelenler Projesi'nin PKK'ya kadro yetiştirdiği iddialarını tekrar gündeme getirdi. Prof. Dr. Türkan Saylan'ın başında bulunduğu ÇYDD'yle, PKK'nın siyasallaşmasına destek verdiği gerekçesiyle yollarını ayıran Ayşe Asuman Özdemir, Kardelen Projesi kapsamında yetiştirilen kızların DTP'de bilgisayar başında istihdam edildiklerini iddia etmişti.

22 temmuz seçimleri öncesinde yapılan Cumhuriyet Mitingleri’nde kontrolü kaybetmek istemeyen Kuvva-i Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk tarafından, bir takım tedbirlerin sıralandığı bildiri yayımlanmıştı. Delil klasörünün 119'uncu sayfasında yer alan bildiride mitingler kast edilerek “daha genel ve kucaklayıcı olması bakımından neler değişmeli” başlığı altında 8 adet öneri ileri sürülüyor.

BU İDDİALAR ÇOK TARTIŞILACAK

İlk öneride ÇYDD'nin yürüttüğü Kardelenler Projesi'nin PKK ile ilişkisinin olduğu ileriye sürülmesi dikkatlerden kaçmadı. Türkan Saylan'ın 'protestan misyonerliği' yaptığını ortaya atan ve bunun MİT raporuyla tespit edildiğini kaydeden Öztürk, belgenin devamında ise tartışmalara yol açacak şu ifadeleri kullandı:

“Dünya Kiliseler Birliği ile başlangıçta Amerikan Board üzerinden daha sonra da direkt ilişki içinde bulunduğu ve protestan misyonerliği yaptığı bilinen Sağlık Eğitim Vakfı, 20 nisan 2001 tarihli MİT raporunda protestan misyonerliği yaptığı belirtilen Saylan'ın başkanlığını yaptığı Asuman Özdemir'in “Kardelenler Projesi” kapsamında DTP ve onun üzerinden PKK'ya kadro yetiştirdiği, daha sonra da azınlık raporu'nun hazırlayıcılarından Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun 2. başkanlığına getirildiği için istifa ettiği ÇYDD, ÇEV gibi şaibeli ve AB'den beslenen dernek vakıf ve diğer her türlü birlik vitrinden kaldırılmalı.”