Kudüs'te bir direnişçi; sözde sivil, işgalcilere yönelik bir istişhad eylemi gerçekleştirdi. Bu eylem sonrası Dışişleri Bakanlığı bir kınama mesajı yayımladı.

"Kudüs’te 27 Ocak akşamı bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, eylemin 'terör saldırısı' olarak nitelendirmesiyse tepki çekti.

Bakanlığın açıklamasında, "Son dönemde bölgede artış gösteren saldırıların yeni bir şiddet sarmalına dönüşmesinden endişe duyuyor, tüm tarafları itidale ve bu tür olayların durdurulması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile İsrail hükümeti ve halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

İşgalci İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırganın, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Neve Yakov adlı yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde bir sinagoga gelerek silahla ateş açmaya başladığı belirtilmişti. Saldırıda 7 sivilin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de farklı derecelerde yaralandığı kaydedilmişti.

İşgalci İsrail polisinin açıklamlarının aksine; eylemin sinagogda değil, sinagogun yaklaşık 100 metre yakınlarında gerçekleştirildiği ortaya çıktı.