Samanyoluhaber'de yer alan habere göre:

Ergenekon delilleri arasında yer alan ve İşçi Partisi Genel Merkezi'nde ele geçen 1997 tarihli bir belge Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik mezhebe dayalı kadrolaşma çabalarına dikkat çekiyor. Halen emekli konumda olan iki subayın yaptığı bir konuşmanın dökümünü içeren belgede "Türklerin üstün bir ulus olduğu safsatasını yıkın. İrtica yaygarası kopartın. Memleket bizim olana kadar kendinizi gizleyin" diyen kişiler, darbeye karşı çıkan zamanın komuta kademesine hakaretler yağdırıyor.

Ergenekon iddianamesi yakın tarihin karanlık yüzünü deşifre ediyor. 2455 sayfalık iddianamede yer alan bir belge 28 Şubat sürecinde şimdi emekli olan bazı subayların Ankara'da gizli toplantılar düzenlediğini ortaya koyuyor. Toplantıya başkanlık eden kişinin ise 28 Şubat sürecinin en önemli aktörlerinden biri olarak gösterilen dönemin Genelkurmay Harekat Dairesi Başkanı Çetin Doğan olduğu kaydediliyor.

ORDUDA MEZHEBE DAYALI KADROLAŞMA

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e ait belgeler arasında yer alan toplantı kayıtlarına göre emekli orgeneral Çetin Doğan beraberindeki bazı subayları PKK'ya karşı gerçekleşen operasyonlara göndermemek için planlar yapıyor, kararlar alıyor.

ÇETİN DOĞAN KONUŞUYOR

Güneydoğu'da bizimkiler postu deldirmesin, buna yönelik önlemler alın, tayin dairesi mutlaka elimizde olmalı. Cepheye bizden olmayan o namussuzları sürün. Alevi olmayana hiçbir zaman tam olarak güvenmeyeceksin. Alevi olmayan herkesin anti laik olma ihtimali uzun vadede de olsa olabilir. Türklerin üstün bir ulus olduğu safsatasını yıkın.

İddianamede yer alan belgeye göre gizli toplantıda konuşan Orgeneral Çetin Doğan devleti ele geçirmekten söz ediyor.

ÇETİN DOĞAN KONUŞUYOR

Arkadaşlar çok çalışsın. Bizim olmayan bu devlet mutlaka bizim olacaktır, biz Türkiye'de İslam ile bağlantılı görülen ama bu dini tamamen değiştirecek bir Türkiye Aleviliği yaratmak zorundayız.

Doğan'dan sonra söz alan ve şimdi emekli konumda olan Tuğgeneral Volkan Kaplama'nın da Doğan'la aynı görüşte olduğu anlaşılıyor. Her iki komutan da darbeye karşı çıkan subaylara ağır hakaretlerde bulunuyor.

VOLKAN KAPLAMA KONUŞUYOR

Gerçek laiklik ancak alevi toplumda gerçekleşir. Aptal komutanlar, her gün gündeme gelerek ülkedeki şeriatçı birikimi azaltarak bir müdahalenin önünü kesiyorlar.

ÇETİN DOĞAN KONUŞUYOR

Çevik Paşa' nın yerine bizden akıllı biri olsaydı, Karadayı sünepesinin daha verimli olmasını sağlardık.

Söz konusu toplantıda alınan kararlar, 28 Şubat günlerinde 'değerlerine bağlı Türk milletinin' karşı karşıya kaldığı karalama kampanyasının perde arkasını göstermesi açısından büyük önem taşıyor.

GİZLİ TOPLANTI KARARLARI

- Ordunun müdahalesini sağlamak için, orduda ve sivil toplumda etnik ve irticai faaliyetleri seyredin, yer yer körükleyin.

- Her yerde irtica kampanyası başlatılsın.

- Sadece eşi kapalı olan, namaz kılan değil, sağcı, milliyetçi, yarın irticaya kaçması ve size engel olması muhtemel herkesi yazın. İlgili mercilere şikayet edin.

- Onların adına dinci dergiler, gazeteler gönderin, akrabalarının adını öğrenin, onların isimleriyle başlarını belaya sokacak mektuplar, kartlar gönderin.

- Alevi olan birlik komutanı yoksa laikleri sıkıştırın, çokça eğlence düzenleyin, dansöz ve içkiyi zorlayın.

- Atatürk' ün alevi kürt köylerini katletti gibi sözleri durdurun, Atatürk' ten başka kullanılacak neyimiz var.

Toplantıda din ve milliyetçilik duygusunun azaltılması gerektiğine dikkat çekiliyor ve dinin zararlı bir mefhum olduğu vurgulanıyor.

GİZLİ TOPLANTI KARARLARI

- PKK'ya karşı savaşanlara el altından şu mesajı gönderin, sakın ha ölmeyin, bırakın Atatürkçü olsa da Sünniler ölsün. Din ve milliyetçilik duygusunu zayıflatan yolların neler olduğu açık, bunları kullanın.

- Okullarda öğrencilerin kız arkadaşlıklarını teşvik edin, yapabiliyorsanız Osmanlı hayranlığını kırın, cinsel konularda sınırları zorlayın, çünkü bu konu insanın zaafının başında gelir.

- İrtica tehlikesi iyice büyüsün. Din bizim için zararlıdır.

Düzenlenen gizli toplantılarda uyulması zorunlu olan ve kendi aralarında aldıkları bazı prensip kararları ise akıllara durgunluk veriyor.

GİZLİ TOPLANTI KARARLARI

- Hanımlarınız dekolte giysin, diğerlerinin hanımlarını açık giymeye teşvik etsin.

- Alevilik bu ülkede bir gurur kaynağı olana kadar, yani memleketi avucumuza alana kadar herkes kendisini gizleyecek.

- Deşifre olmuş aleviler, sevgi desinler, insanlık desinler, ama ülke için oynadığımızı belli etmesinler, hal hatır sorana "Allah'a şükür" densin, bizi dinci sansınlar.

Ve toplantıda alındığı öne sürülen çok ibretlik bir karar daha.

GİZLİ TOPLANTI KARARLARI

- Ordudan altı ayda bir adam atarak, yarın darbe yapma gerekçenizi ortadan kaldırmayın, bırakın, tehlikeyi müdahale boyutunda büyütün