Alman hükümetinin yıllardan beri bir türlü baş edemediği Neo-Naziler şimdi de rahat miting yapabilmek için gayrimenkul almaya yöneldi.

Miting ve gösterileri polis tarafından engellenen Türk karşıtı gruplar, geniş arazilere sahip çiftlik evleri ve boşaltılmış süpermarketler satın alarak bunları toplantı merkezi haline getiriyor.

Alman polisi, son dönemde 50'ye yakın dev gayrimenkülün Neo-Nazi gruplar tarafından satın alındığını ve özel mülk olduğu için polisin giremediği bu alanlarda Türkler'e karşı eylem planları hazırlandığını açıkladı.

Berlin polisinden yapılan açıklamada, "Daha onlarca benzer alan için pazarlık yaptıklarını öğrendik. İçerde Türkler'i nasıl yakacaklarını planlıyorlar" diyerek çaresizliğini dile getirdi. Irkçı grubun son hedefinin de 30 odalı ve büyük bir bahçesi bulunan bir otel kompleksini almak olduğu vurgulandı.

Neo-Naziler'in burada Hitler ve 1987 yılında hapiste ölen Rudolf Hess ve Himmler gibi Nazi liderleri için anma törenleri düzenlemek istedikleri belirtiliyor.

Alman yasalarına göre Hitler selamı veren ya da Nazi üniforması giyen bir kişi 3 yıl hapse çarptırılıyor. Ancak özel mülklerde bu tür kıyafetler giyilmesi kapsam dışında kalıyor. Alman savcılar yasaklamaya çalışsalar da Nazi sempatizanı Milliyetçi Parti (NPD) her yıl devletten 2.4 milyon dolar yardım alıyor.