UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, EURO 2032'ye ev sahipliği yapacak ülke konusunda açıklamalarda bulundu.

İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport'a konuşan Ceferin, İtalya'daki stadyum sorununa dikkat çekerek Türkiye'nin EURO 2032'ye ev sahipliği yapabileceğinin sinyallerini verdi.

Türkiye'nin adaylığı konusunda 'Büyük bir rakip, güvenilir ve güçlü bir aday ve İtalya'ya karşı favori' değerlendirmesinde bulunan Ceferin şunları söyledi:

"Şu anda İtalya'da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapabilecek bir stadyum bile yok. Bu inanılmaz bir şey. 2032 için Türkiye büyük bir rakip, güvenilir ve güçlü bir aday ve şu durumda İtalya'ya karşı favori. Bunu İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina ile çok konuştum. Umarım federasyon ve hükümet bu konunun önemini kavrar ve gerekli adımları atar. Turnuva için daha çok stadyum garantisine ihtiyacımız var." dedi.

ADAYLIK DOSYASI MART AYINDA TESLİM EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu, Mart ayında yaptığı açıklamada EURO 2028'i düzenlemek için resmi adaylık dosyasının UEFA'ya teslim edildiğini duyurmuştu. Dönemin TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, 2028 dosyasının teslim edildiğini, bunun yanı sıra 2032 için de aday olduğumuzu açıklamıştı.

EURO 2028 İKİ RAKİP
EURO 2028'i düzenlemek için Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler ortalığının yanı sıra İrlanda Cumhuriyeti de aday olmuştu.

Rusya'nın adaylığı, Ukrayna savaşı sonrasında iptal edildi.