CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haftalardır süren adaylık belirsizliğine son noktayı koydu. Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?” sorusuna, “İttifak kabul ederse bundan onur duyarım." cevabını vermişti.

Bu açıklamalar muhalefet cephesinde bir süredir devam eden tartışmaları daha da hararetlendirdi.

Bu konuda "Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı?.." başlığını taşıyan bir köşe yazısı kaleme alan Sözcü yazarı Uğur Dündar yazısının girişinde Kılıçdaroğlu'nu övgülere boğarak, "Kılıçdaroğlu, aday gösterilip seçildiği takdirde, çok iyi bir cumhurbaşkanı olur." dedi fakat makalesini bu bakış açısı ile bitirmedi!..

Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda seçimi kaybedeceği imasında bulunan Dündar, "Gerçekçi olmak, Türkiye'deki mevcut koşulları ve iklimi çok iyi okumak ve onun aday gösterilmesi halinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm gücüyle kutuplaştırmayı had safhaya çıkaracağını, böylece mevcut oyunu konsolide etmeye uğraşacağını unutmamak gerekir. Bu görünür gerçek Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmasını riskli hale getirir." ifadelerini kullandı.

Dündar Millet İttifakı'nın aday göstereceği isim konusunda ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in geçtiğimiz günlerde yaptığı "Atatürk" açıklamasını işaret etti;

"“Sizi temin ederim, cumhurbaşkanı adayımızı öğrendiğinizde şunu söyleyeceksiniz:

Bunu ben değil de bulunduğu makamdan bu partinin kurucusu görseydi, duysaydı diyecek ki; işte benim Cumhuriyetimin 100. yılı, işte benim cumhurbaşkanım...”"

Uğur Dündar bu ifadeler ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Atatürk'ün "İşte benim cumhurbaşkanım" diyeceği isim olmadığını da dile getirmiş oldu.