Rusya, Ukrayna topraklarında ilerlemeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bölgedeki son duruma ilişkin yaptığı yeni açıklamada "Rusya askeri ve sivil hedefleri vuruyor. Rus birliklerinin ilerleyişi birçok bölgede durduruldu" dedi.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar, Rusya'ya ait 7 uçak, 6 helikopter, 30'dan fazla tank ve 800'den fazla asker öldürüldüğünü duyurdu. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği "Rusya Savaş uçakları ile Kiev'i bombalamak istedi. Şu an tüm uçaklar imha edildi" açıklamasını yaptı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ise, Rusya'nın 450'den fazla askeri personel kaybettiklerini tahmin ettiklerini açıkladı. Wallace, Rusya'nın saldırıların birinci gününde başarısız olduğunu ve Rusya'nın niyetinin tüm Ukrayna'yı ele geçirmek olduğunu söyledi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy, Facebook'tan yaptığı açıklamada, bu zorlu saatler boyunca "düşmanın" ele geçirme planlarına ulaşamadığını bildirdi. Zalujnıy, Ukrayna ordusunun Harkiv, Herson, Sumi, Ahtırku ve Siverske bölgelerinde savaşmaya devam ettiğini aktardı.

Bu arada Ukrayna'nın güneydoğusundaki bir sınır karakoluna füze saldırısı düzenlendi. Ukrayna Sınır Muhafız Servisi, bazı güvenlik güçlerinin öldüğünü ve yaralıların da olduğunu aktardı.