Halk TV'de Ukrayna'daki yolculuk sürecini anlatan ve savaş bölgesindeki Türk kuruluşlarına değinen gazeteci Murat Ağırel "Lviv’e geldim Lviv’den Kiev’e gidene kadar büyükelçilik oradaki bütün vatandaşların ve gazetecilerin nerede olduklarını, ne yaptıklarını, nerede kaldıklarını tek tek takip ediyor hummalı bir çalışma var. Afad ve Kızılay ise hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun ayırt etmeksizin gıda, giyecek, seyahat yardımı gibi birçok konuda yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.

TÜRKLER ARASINDA İNANILMAZ BİRLİK BERABERLİK VARDI

Gazetecilerin yaşadığı zorluklara ve birlik beraberlik duygusuna dikkat çeken Ağırel"Oradaki takdir edilmesi gereken kişilerden birisi de gazetecilerdir, çok zor şartlarda görev yapıyorlar. Orada siyasi görüşler terkedilmiş durumda dışarı çıktığınız zaman Türk vatandaşlar birbirine destek oluyor ve birbirleri ile sürekli iletişim durumundalar. Bugün eleştirip kavga ettiğimiz arkadaşlarımız dahil orada inanılmaz derecede birlik beraberlik vardı." dedi.

TÜRK OLDUĞUMU SÖYLEDİĞİMDE 'OO BAYRAKTAR' TEPKİLERİ İLE KARŞILAŞTIM

Türklere karşı olan saygı ve nezakketten dolayı gururlandığına da değinen Ağırel "Ben orada 60 tane arama noktasından geçtim. Oralardan geçmenin kilit anahtarı ise 'Türk’üm' dediğin zaman 'Ooo Bayraktar' tepkisi veriyorlar şaşırıyorsun. Ben Polonya’da da bunu gördüm taksicinin bir tanesi “sizin ordunuz çok güçlü ve elinizde çok etkili silahlarınız var” diyor insan tabii gurur duyuyor. Ukrayna’ya girdim ben ve orada Türk olduğumu öğrenen her sınırdaki güvenlik görevlisi çok sevinerek Bayraktar’ı söylüyor en az 4-5 kez duydum. Türk olduğunuzu duyunca oradaki İngilizce bilen milisler, askerler, siviller hemen iletişime geçip 'buyrun' diyorlar." diyerek açıklamalarına son verdi.