Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Macaristan, Hollanda, Polonya, Hırvatistan ve Avusturya’da bulunan büyükelçilik binalarına, ‘çok belirgin bir rengi ve keskin bir kokusu olan, kanı andıran bir sıvı içinde bekletilmiş paketler’ gönderildiğini kaydetti.
Bu paketlerin benzerlerinin Ukrayna’nın Napoli (İtalya), Krakov (Polonya) ve Brno’daki (Çek Cumhuriyeti) başkonsolosluklarına da gönderildiğini söyleyen Ukraynalı Dışişleri Sözcüsü, paketlerde hayvan gözleri bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Nikolenko ayrıca, Ukrayna’nın Vatikan Büyükelçisi’nin konutunun girişine zarar verildiğini söyledi. İngiliz Daily Mail, söz konusu olaya ilişkin bilgi aldığı Roma’daki bir kaynağına atıfla, Ukrayna’nın Vatikan Büyükelçiliği’nin kapısına insan dışkısı bırakıldığını yazdı.
Ukrayna’nın Avrupa’daki elçiliklerine yönelik bu olaylar, ülkenin İspanya’daki Büyükelçiliği’ne içinde bomba olan bir paket gönderilmesini ve paketi açan elçilik çalışanının yaralanmasını izliyor.
İspanyol polisi daha sonra, Ukrayna’ya gönderilen silahların da üretildiğini bir fabrikanın ve AB’nin dış politikasının belirlenmesinde rolü olan bir uydu istihbarat merkezine de buna benzer paketler gönderildiğini açıklamıştı.