Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, Rus ordusu Ukrayna’nın başkenti Kiev’i hedef aldı. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klichko saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Arkadaşlar düşman Kiev’e saldırdı. Sevchenko semtinde 2 patlama meydana geldi. Ekipler olay yerinde çalışıyor. Saldırıdan zarar görenlere ilişkin bilgiler güncelleniyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da Kiev Bağımsızlık Meydanı'na çok yakın bir noktada patlama sesi duyuldu. TRT Haber Muhabiri Merve Güneş olay yerinden aktardı.

Reuters'a göre görgü tanıkları, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de iki patlama sesi duyulduğunu duyurdu.

Patlamalara neyin neden olduğuna dair henüz net bilgi paylaşılmadı.

TRT Haber Muhabiri Merve Güneş saldırının merkezi bir noktada gerçekleştiğini, bölgeye itfaiye ekipleri ve ambulansların geldiğini söyledi.

UKRAYNA DIŞIŞLERİ BAKANI DİMİTRİ KULEBA: İĞRENÇ BARBARLIK

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba saldırı hakkında "Rusya, bu iğrenç barbarlıkla Ukrayna'ya, Avrupa'ya ve dünyaya karşı tutumunu bir kez daha ortaya koymaktadır" dedi.

GUTERRES KİEV'DEYDİ!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin danışmanı Mihaylo Podolyak, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, saldırının BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in kenti ziyareti sırasında yaşandığını belirtti. Podolyak, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nde bir yerinin olmasını da sorguladı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ordumuz Ukrayna'daki altı silah ve yakıt deposunu füze ile vurarak yok etti."