Mültecilere yönelik sert açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, gazeteci Bahar Feyzan'ın Youtube kanalına konuk oldu. MHP'ye ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye neden eleştiri yöneltmediğine ilişkin soru karşısında Özdağ, "Recep Tayyip Erdoğan ve Necmettin Erbakan" örneğini verdi. Özdağ, "Sert bir polemiğe ve eleştiriye girmiyoruz. Sebebi de çok basit. Erdoğan'ı Türk siyasetin en sert eleştiren kişi rahmetli Erbakan'dı. Ama Erdoğan, Erbakan'a cevap vermedi. Çünkü Erdoğan, Saadet Partisi'nden kendisine oy geldiğini görüyordu" diye konuştu.

'Oylarımızın çoğu AK Parti'den'

Zafer Partisi'nin başka partilerden oy aldığını iddia eden Özdağ, "Şimdi bizim oylarımızın yüzde 30'u AK Parti'den, yüzde 15'i Milliyetçi Hareket Partisi'nden, yüzde 17,5'i CHP'den, yüzde 7,5'i İYİ Parti'den gerisi de ilk kez oy kullananlardan geliyor" dedi.

Özdağ, sözlerini "Biz bu noktada MHP'yi eleştirmiyoruz. Çünkü eleştirirsek ve tartışmaya girersek bize gelen oy akışı duracak. Bu da bizim stratejimiz. Neden eleştirelim?" diyerek tamamladı.