Umman haber ajansı ONA'ya göre, 27'si kadın 696 aday içerisinden 126 meclis üyesinin belirlenmesi için gerçekleştirilen seçimlerde kayıtlı 731 bin 767 seçmenden 288 bin 469'u oy kullandı.

Böylelikle seçimlere katılım oranı yüzde 39,42'de kalmış oldu.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Halid el-Busaidi, seçimleri kazanan 126 belediye meclis üyesinin isimlerini açıkladı. Buna göre aday olan 27 kadından sadece biri seçimleri kazandı.

Busaidi, İçişleri Bakanlığının başlattığı ve akıllı telefonlarına indirilen "Entehib" (Seçiyorum) uygulamasının, oy verme işlemini kolaylaştıran bir atılım olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Hammud el-Busaidi ise hükümetin, dijital dönüşüm yönündeki eğilimleriyle paralel olarak seçim sistemiyle ilgili prosedür ve araçları geliştirdiğini kaydetti.

Busaidi, elektronik oy verme işleminin, vakit ve enerjiden tasarruf sağladığını, seçmenler, adaylar ve seçim komisyonlarının işini kolaylaştırdığını dile getirdi.

Ülkede yerel saatle sabah 07.00'de başlayan oy verme işlemi akşam 19.00'da sona ermişti.

İçişleri Bakanlığı daha önce yayımladığı açıklamada, üçüncü dönem belediye meclisi seçimlerinde, yurt içindeki ve dışındaki seçmenlerin telefondan oy kullanabileceğini duyurmuştu.

Umman, ekim ayında da Şura Meclisi seçimlerinde akıllı telefonlarla oy kullanma sistemini devreye alarak bunu Arap dünyasında uygulayan ilk ülke olmuştu.

Körfez ülkesi Umman'da ilk belediye seçimleri 2012 yılında, ikincisi ise 2016 yılında yapılmıştı.