Sosyal medya hesabından 10 Kasım anmasında bulunan Engin Sezgin adlı bir şahıs, Peygamber Efendimiz ve ümmetine ağza alınmayacak ifadeler kullandı. Söz konusu açıklamalar infiale neden olurken, tepkiler gecikmedi.

image-198

BÖYLE HAKARET ETMİŞTİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün 83'üncü ölüm yıl dönümü nedeniyle Instagram hesabından bir paylaşım yapan Sezgin, "Bizlerin Arap özentisi b**tan bir ümmetin soytarısı olarak değil, bir Cumhuriyet bireyi olarak yetişmemizi sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz..." ifadelerini kullandı.

'MUKADDES DEĞERLERİMİZ HİÇ BÖYLE AŞAĞILANMADI'

Skandalla ilgili Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz, ''Uğruna canların feda edildiği mukaddes değerlerimiz hiç böyle aşağılanmadı. İşlenen bu nefret suçu bir özürle kapanamaz. Savcılarımız nerede? İşlenen nefret suçu toplumu provake edecek niteliktedir. Gereği yapılmalıdır. Hukuk önünde hesabı sorulmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

'BU REZİLLİK TEK ÖRNEK DEĞİL'

Olayı rezalet olarak tanımlayan Abdurrahman Dilipak, ''Bu rezillik bu çevrelerde tek örnek değil. Bir de kendilerini iyi bir Müslüman olarak taldim etmeye devam ediyorlar. Allahın laneti ve gazabı onların ve onlara alkış dağıtanlara, onlar karşısında sessiz kalanların üzerine olsun...'' ifadelerini kullandı.

'NEFRET SUÇU İŞLEDİ, YARGILANMALI'

Söz konusu şahsın yargılanması gerektiğini vurgulayan Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz, ''Özür diledi, çalıştığı firmayla ilişiği kesildi! Yeter mi? Yetmez! Nefret suçu işledi! Mukaddesata saldırdı, küfretti! Ümmetin her bir mensubuna b.k dedi! Bölücülük yaptı! İşlediği bu suçlardan dolayı yargılanmalı!'' ifadelerini kullandı.